Кућа Добрих Вести

Login

ЕБРД агробизнис конференција у Београду

Оцените овај чланак
(6 гласова)

consumerrulesДа ли је регион спреман да изазове модерне потрошње претвори у шансу? Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) од 30. септембра до 1. октобра 2019. у Београду организује конференцију Consumer Rules Summit, посвећену глобалним трендовима у областима агробизниса, ФМЦГ, малопродаје и дистрибуције.

 

Consumer Rules Summit, је осмишљен као платформа за умрежавање, дискусију и размену идеја заснованих на искуствима и добрим праксама. Током два дана, конференција ће окупити преко 30 врхунских предавача и више од 150 учесника, укључујуц́и представнике водец́их компанија у агробизнису, малопродаји и дистрибуцији, али и широј ФМЦГ индустрији из ЕУ, југоисточне Европе, Блиског Истока, Африке и Турске.

 

Главна тема самита је потрошња, која чини готово 60% светског БДП-а и снажан је покретач економских активности. Четврта индустријска револуција трансформише читаве системе производње, дистрибуције и потрошње, пружајући могућности за стварање додатне вредности помоћу савремених технологија. Промена захтева потрошача утиче на локално тржиште и пословне моделе, те ће конференција отворити питања како мањи бизниси могу ефикасно да одговоре овим захтевима, али и какав је интерес глобалних стратешких играча у југоисточној Европи и да ли је консолидација тржишта добра вест за потрошаче. Учесници самита потражиће и одговор на питање шта будућност доноси пољопривреди у контексту климатских промена, вец́е свести о еколошким и социјалним ризицима и дигиталној трансформацији и ко ће победити у тој трци.

 

О томе како се компаније у свету "боре" са овим изазовима, како дигитална револуција ради за компаније, како водити рачуна о фер односу према партнерима, животној средини, запосленима, добављачима, разговараће више од 30 говорника, укључујући водеће људе из агробизнис и других тимова ЕБРД-а, челне људе МК Групе, Атлантиц Групе, Тиквеша, Ал Дахра Холдинга, Имлека, Подравке, Меркатора, Нектара, Бинга, Воли малопродајног ланца и бројне друге. Дискусији ће се придружити и представници других успешних фирми, попут француског Аксереала који је организован на задружном принципу, а послује у земљама Подунавља, мађарског Бонафарма, румунског Агриковера, КМВ из Чешке која је однедавно власник Књаз Милоша.

 

Говорници и панелисти разговараће и о томе да ли у региону имамо окружење погодно за улагања које подразумева приступе финансирању, предвидиву политику и стабилно пословно окружење и можемо ли искористити шансу која нам се пружа у прозводњи хране.

 

Циљ организатора скупа је да понуди платформу за стварање услова за одржив раст агробизнис сектора у региону у развоју, као и да компаније препознају ЕБРД као комплементарног партнера, чије инвестиције доприносе остварању овог циља.

 

Више информација о самиту, учесницима и програму, погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 26 септембар 2019 12:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија