Кућа Добрих Вести

Login

Најбоље предузетнице и родно најсензитивније компаније у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cvetuspehaaaaaaaУдружење пословних жена Србије ће по тринаести пут доделити награду Цвет успеха за жену змаја најбољим предузетницама у Србији.

 

Такође, у оквиру ове манифестације, другу годину заредом ће бити додељено и признање Родно најсензитивнија компанија. Имена награђених предузетница змајица и родно најсензитивнијих компанија биће саопштена на свечаној церемонији доделе признања 6. новембра 2019. године у Опери и театру Мадленианум у Београду.

 

Међу кандидаткињама за престижну награду Цвет успеха за жену змаја су успешне предузетнице из целе Србије, из најразличитијих делатности као што су: производња козметичке апаратуре, прибора за грађевинске радове, органске хране, рурално женско предузетништво, трговина мерном и лабораторијском опремом, здравство, едукација, па све до области односа са јавношћу и дигиталних комуникација.

 

Признања се додељују у две основне категорије: за Најевропскију женску фирму и за Најбољи модел запошљавања жена. Комисија задржава право да осим у основним категоријама, додели и специјална признања за посебан допринос промоцији женског предузетништва у областима у којима су постигнути најбољи резултати.

 

У односу на претходну годину број пријављених компанија за признање Родно најсензитивнија компанија је удвостручен и у изузетно јакој конкуренцији су компаније: Avon Srbija, Banca Intesa, Continental/Conti Tech Fluid Serbia, Direct Media, Generali osiguranje Srbija, Manpower, MOL Serbia, Рудник и флотација Рудник, UniCredit Bank и Vip mobile.

 

Очигледно је да се ово признање позиционира као престижно и пожељно међу великим компанијама које у свом пословању примењују стратегије родне сензитивности и друштвено одговорног пословања, принципе оснаживања жена Агенције за родну равноправност Уједињених нација (UN WOMEN) и које пружају најбољи модел укључивања жена у ланце добављача.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 октобар 2019 14:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија