Кућа Добрих Вести

Login

Проглашене најбоље предузетнице и родно најсензитивније компаније у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ZMAJICEУдружење пословних жена Србије је вечерас на свечаности која је уприличена у складу са измењеним условима рада које је донела пандемија КОВИД-19, по четрнаести пут доделило награде Цвет успеха за жену змаја најбољим предузетницама у Србији.

 

Такође, у оквиру манифестације Цвет успеха за жену змаја, трећу годину заредом је додељено признање Родно најсензитивнија компанија.

 

Уз учешће организатора и кандидаткиња у контролисаним условима великог студија и примену максималних мера заштите, и публике која је догађај пратила директно преко YоуТубе канала, проглашене су најбоље предузетнице у више категорија. Титулу „жена змај“, ове године је понело девет предузетница од 24 номиноване из целе земље. У категорији за Извозно оријентисану фирму награду су добиле Драгана Чалија власница предузећа „Saint Di & Co“ из Новог Сада и Олгица Самоиловић, власница предузећа „Хедера Вита“ д.о.о. из Лознице. За Успешан пословни модел награђена је Татјана Тодоровић, власница предузећа „Агро Дукат“ д.о.о. из Зрењанина.

 

Удружење пословних жена Србије је и ове године задржало праксу да, осим у основним категоријама, додели и специјална признања које је ове године добило шест кандидаткиња које су оствариле посебне резултате по неком од наведених критеријума из главних категорија. Специјално признање за развој породичног бизниса добила је Драгана Вулић, сувласница и директорка „Мирекс“ д.о.о. из Руменке. Добитница специјалног признања за еко иновативност је Весна Баур, сувласница и директорка „Басна“ д.о.о. из Атенице. Љиљана Паушић Мојић, власница и директорка „КСГ“ д.о.о. из Јазака, добитница је специјалног признања за развој бренда. Најбољи пример хуманитарног доприноса и подршке социјалном предузетништву показала је Тијана Миловановић, власница и директорка „Украс“ д.о.о. из Врања. Специјално признање у области васпитања и образовања деце добила је Нада Машић, власница ПУ „Дечја кућа – Љубав, вера и нада“, из Београда, док је признање за креативно занатство припало Горјани Поњевић Баллани, власници и директорки „Wood Planet“ из Зрењанина.

 

Специјално признање ван категорије за најбољи менторски пар добила су менторке из УПЖ Србије: Наташа Павловић Бујас власница и директорка „Блумен Гроуп“, Београд и Тања Мамула Николић власница „АЦТ2Б“ као и Ивана Радић предузетница из Загреба, а по први пут је додељено специјално признање за академски допринос женском предузетништву које је понела проф. др Мирјана Радовић – Марковић, за научни часопис Journal of Women’s Entrepreneurship and Education (у издању Института економских наука) и специјално признање за допринос развоју женског предузетништва у Србији које је додељено Дубравки Негре, директорки регионалног представништва ЕИБ за Западни Балкан.

 

У оквиру манифестације Цвет успеха за жену змаја, трећу годину заредом је додељено признање Родно најсензитивнија компанија, које је припало Ђенерали Осигурању Србија, док је на другом месту компанија Вип мобајл, а треће место деле Ериксон и Сител. Ово је признање великим компанијама које у свом пословању примењују стратегију друштвено одговорног пословања, руководе се принципима Уједињених нација за оснаживање жена, примењују принципе родне равноправности и пружају најбољи модел укључивања жена у ланце снабдевања.

Манифестација је и ове године одржана у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност, уз подршку Америчке агенције за међународни развој УСАИД у оквиру ЊЕ Фоундерс иницијативе којом руководи Импакт Хуб из Београда. Цвет успеха и ове године има институционалну подршку Министарства привреде, Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), Европске инвестиционе банке (ЕИБ) и SME Week, заједно са неизоставном подршком фирми чланица Удружења пословних жена, као и осталих пријатеља манифестације и медијских партнера.

 

Удружење пословних жена Србије постоји и континуирано ради на подршци, едукацији и умрежавању пословних жена Србије, већ 22 године. За све ове године Удружење се може похвалити са 150 реализованих пројеката, 5900 жена које су прошле кроз различите едукације за отпочињање бизниса, 900 чланица широм Србије и 143 жене које је подстакло на даље успехе одајући им признање за њихов рад кроз награду Цвет успеха за жену змаја.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 октобар 2020 18:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија