Кућа Добрих Вести

Login

Умрежавање младих иноватора

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zlatiborКРАЉЕВСКЕ ВОДЕ - На Златибору ће, у организацији Института за ратарство и повртарство Нови Сад, данас бити одржано 47. Саветовање агронома Србије и Симпозијум пољопривредне технике.

На саветовању ће бити представљен и пројекат ,,Мрежа младих иноватора за одрживе идеје у агро-прехрамбеном сектору".
Пројекат „Мрежа младих иноватора за одрживе идеје у агро-прехрамбеном сектору“, у коме учествује и Привредна комора Србије, финансира се из фондова ЕУ, са буџетом од око 2,5 милиона евра.

Носилац пројекта је Агенција за трансфер знања и технологија из Италије у сарадњи са 13 партнера из региона, а период реализације је две године.

Циљ пројекта је да кроз имплементацију иновација у пољопривредно-прехрамбеном сектору допринесе одрживом расту ове привредне гране у југоисточној Европи.

Кроз претварање иновационог потенцијала младих истраживача у стварност, кроз стварање повољних услова за размену идеја, мобилност и сарадњу измедју истраживачких центара и предузећа, уз адекватну подршку јавног сектора, пројекат ће допринети стабилности пољопривредног сектора, који је угрожен услед међународне конкурентности, смањења потрошње хране и промена у прехрамбеним навикама.

Током трајања Саветовања секретар Одбора за технолошке иновације др Даница Мићановић представиће улогу Привредне коморе Србије у трансферу знања и пројекат „NOBLE Ideas“.

„NOBLE Ideas“ понудиће посебне услуге за развој и промоцију иновативних идеја у пољопривредно-прехрамбеном сектору, пружајући могућност пројектима младих истраживача да постану доступни стручној и широј јавности.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 фебруар 2013 14:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија