Кућа Добрих Вести

Login

Јавни позив за 100 МСП за бесплатне услуге менторинга

Оцените овај чланак
(3 гласова)

NARRБЕОГРАД - Национална агенција за регионални развој (НАРР) објавила је јавни позив за 100 новооснованих и постојећих малих и средњих предузећа (МСП) која ће имати прилике да користе бесплатне услуге такозваног "менторинга" до краја 2013. године.

Рок за пријаву привредних, по основу овог јавног позива  је 17. јун.

Менторинг је свеобухватан процес подршке предузећима и предузетницима који се налазе у пресудном тренутку за даљи развој, или за опстанак уопште.
Процес менторинга представља одређени број сати које стручна особа - ментор проводи у директном контакту са власником предузећа или радње.
Рад ментора почиње од сагледавања стања, након чега одговорно лице и ментор заједнички проучавају разлоге тренутних проблема, или сметњи за даљи развој одређене фирме.

На основу “дијагнозе” заједнички план развоја предузећа

На основу постављене дијагнозе, ментор и предузетник/предузеће заједнички припремају план развоја током чије припреме ментор има улогу помоћника, али и улогу координатора и саветника.
Национална агенција за регионални развој је стандардизовала менторинг као услугу у оквиру реализације пројекта "Институционализација менторинга као услуге за МССП", који финансира Влада Јапана, кроз Јапанску агенцију за међународну сарадњу (ЈИЦА).
Паралелно са почетком реализације менторинга у 2013. години почиње и спровођење новог пројекта подршке и промоције менторинга.

Први регионални менторинг програм подршке фирмама

То је први пројекат регионалног карактера обзиром да су у спровођење, поред Србије, укључене и Босна и Херцеговина и Црна Гора.
Право учешћа у јавном позиву имају мала и средња предузећа и предузетници који се баве производњом или пружањем услуга, имају позитиван пословни резултат у претходној години, у већинском су домаћем приватном власништву, измирили су обавезе по основу пореза и доприноса и не обављају делатност у оквиру војне индустрије и игара на срећу.

                                                                          Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 мај 2013 18:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија