Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Факторинг – брже до новца“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FaktoringБЕОГРАД - Привредна комора Србије (ПКС) организоваће у петак, 20. септембра конференцију „Факторинг – брже до новца“ са циљем да малим и средњим предузећима пружи више информација о функционисању факторинга.

Комора скуп организује у сарадњи са УСАИД пројектом за боље услове пословања, а жеља организатора је и да се представе могућности овог начина финансирања у превазилажењу проблема неликвидности створене кроз усвајање Закона о факторингу у јулу ове године.

Томе ће посебно допринети отворени дијалог привредника са представницима факторинг индустрије, током радионице, која ће бити организована након пленарног дела конференције.

Шта доноси Закон о факторингу?

Уводна обраћања припремили су председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић и директор УСАИД Пројекта за боље услове пословања Џо Лаутер.

Помоћник министра финансија Златко Миликић, говориће о новинама које привреди доноси Закон о факторингу, а специјални гост овог скупа је међународни експерт за факторинг Панос Папатеодору, извршни потпредседник/директор Laiki Factors & Forfaiters и члан Извршног одбора Factors Chain International.

На конференцију су позвани власници, генерални и финансијски директори више од стотину средњих и малих предузећа из различитих области привреде, представници банака и најактивнијих факторинг кућа на српском тржишту, као и чланови радне групе за израду Закона о факторингу.

Факторинг је финансијска трансакција где предузеће које очекује приход - има потраживања (нпр по издатим фактурама – рачунима) продаје та потраживања трећој страни која се зове Фактор, по сниженој цени јер од Фактора моментално добија готовину, која је неопходна за даље одржавање пословања.

Нпр. фирма која прави месечне рачуне за своје услуге (Електродистрибуција, Пошта и сл.) може своја спорна потраживања продати по нижој договореној цени неком утеривачу дугова који врши даљу наплату, наводи сеу Википедији.

                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести/ПКС           


Последњи пут измењено среда, 18 септембар 2013 09:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија