Кућа Добрих Вести

Login

„Strawberry energy“ представља нови пројекат инвеститорима на BgVF

Оцените овај чланак
(7 гласова)

StrawberryenergyyyyБЕОГРАД - За учешће на највећем инвестиционом форуму на Балкану Belgrade Venture Forum (BgVF), који ће се одржати у Београду у хотелу Метропол Палас (Metropol Palace) 19. и 20. новембра, од преко 130 пријављених, већином, стартап (start up) пројеката, стручни жири је одабрао 40 најперспективнијих из целог региона.

Пројекти ће бити представљени потенцијалним инвеститорима који су спремни да за оне које одаберу инвестирају од 10.000 до неколико милиона евра по компанији.

Међу одбаранима је и пројекат сада већ наше познате фирме Strawberry energy чијег смо оснивача и директора компаније Милоша Милисављевића упитали да нам каже о каквом се пројекту ради, шта мисли о овом скупу и каква су му очекивања. Он је за "Кућу добрих вести", која је медијски партнер Belgrade Venture Foruma, одговорио на неколико питања.

Због чега је Belgrade Venture Forum је важан за стартапове и мале фирме?

Манифестација као што је Belgrade Venture Forum омогућава стартаповима да ступе у контакт са инвеститорима, да изложе своје идеје, чују повратну информацију како би унапредили своје бизнис активности, а у најбољем случају и дођу до неопходних финансијских средстава за развој своје идеје. Ово је јединствена прилика за младе компаније где им је обезбеђено бар пет минута пажње утицајних људи који могу допринети расту и развоју малих фирми уколико препознају вредност конкретног пројекта.

Каква су Ваша искуства и мишљење о инвеститорима који долазе на овај форум?

Ово је први пут да наступамо на Belgrade Venture Forumu као учесници пред инвеститорима, тако да нисмо имали искуства из прве руке, међутим приметно је да се стартуп сцена у Србији из године у годину побољшава и проширује. Све је више интересантних и иновативних идеја и сходно томе долази све већи број квалитетних инвеститора. На Belgrade Venture Forumu ћемо наступити са једним потпуно новим пројектом, али ћемо вас још мало оставити у неизвесности.

Ви сте иноватори соларног пуњача за мобилне телефоне. Какви су резултати до сада? Где је све промовисан, инсталиран, какве су повратне реакције?

До сада смо поставили 12 јавних соларних пуњача „Strowberry Дрво“ у Србији и региону. Број од 300.000 корисника потврда нам је да смо на правом путу, да наши системи заиста помажу људима, а истовремено и едукују о важности обновљивих извора енергије. Повратна информација за нас јесу и бројна међународна признања, као што је прво место на ЕУ Недељи одрживе енергије 2011. године у Бриселу, као и медијска покрића од стране светских медијских кућа као што су BBC, CNC, Mashable и други. Поред тога, тренутно смо једни од финалиста такмичења за најбољу технолошку компанију “World technology award” у области заштите животне средине.
Као млада компанија, настојимо да константно унапређујемо наше пословање, осмишљавамо нове концепте и препознајемо нове потребе, те је као резултат тога настао Strawberry Мини СОС уређај, док смо сада фокусирани на једну потпуно нову нишу пословања.
“Коферче” како га ми од миља зовемо, је заправо наш најновији уређај Strawberry Мини СОС. Ради се о малом преносном соларном пуњачу за мобилне телефоне и друге мање уређаје, који је намењен руралним подручијима где људи живе без приступа електричној енергији.

Какви су комерцијални резултати пословања Ваше компаније до сада?Јесте ли задовољни?

Као и сваки старт-уп још увек тражимо прави одговор на питање комерцијализације наших уређаја и најисплативијег бизнис модела. Сваки почетак носи доста изазова са собом, међутим до сада смо већ смо изградили мрежу дистрибутера и агената у пар европских и светских земаља, тако да у наредном периоду очекујемо велике ствари.

О компанији „Strawberry еnergy“

“Strowberry еnergy” је млада српска компанија коју покреће једноставна визија, учинити да обновљиви извори енергије буду доступни свим људима.
Како је најбоље кроз практичан пример показати бенефите коришћења чисте зелене енергије и тиме подићи свест људи о значају овог концепта, основна делатност компаније “Strawberry еnergy” јесте истраживање, развој и промоција обновљивих извора енергије и одрживог развоја.
Компанија настоји да развијањем нових зелених технологија и начина побољша живот људи и тиме да свој допринос очувању животне средине. До сада најуспешнији пројекат компаније јесте први на свету Јавни соларни пуњач за мобилне уређаје.

Шта све најбољи добијају на Belgrade Venture Forumu?

Најбољим стартапима организатори Belgrade Venture Foruma обезбедили су и награде, од којих ће за најбољу презентацију (pitch) компанија StartLabs доделити 1.000 евра, а међу осталим наградама су и улазак у програм СтартЛабс-а, затим аранжман на екслузивној инвеститорској мрежи Investor Network Placepro, као и пружање менторских и консултантских услуга.
Основна идеја и циљ Форума је да помогне регионалним предузетницима са добрим идејама да се представе потенцијалним инвеститорима из целог света.

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 новембар 2013 15:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија