Кућа Добрих Вести

Login

„Бизнис база” – трећи, завршни дан

Оцените овај чланак
(2 гласова)

narrrrrrБЕОГРАД – И последњи дан овогодишњег 12. међународног сајма предузетништва "Бизнис база" и 5. Сајма локалне самоуправе, на коме се представља око 400 излагача из земље и региона, богат је презентацијама, едукативним предавањима, посебним тематским целинама, уз представљање појединих развојних агенција из региона и доделу традиционалних признања најуспешнијим излагачима и најбољим проналазачима.

 

Организатори ових сајамских манифестација, које су почеле 27. новембра, а завршавају се данас, позивају на доделу награда, које најуспешнијим излагачима додељује Министарство за регионални развој и локалну самоуправу, Национална агенција за регионални развој (НАРР) и Београдски сајам, у 15 часова на централном штанду хале 1 Београдског сајма.
Након тога уследиће и додела награда Савеза проналазача Србије најбољим проналазачима.

Национална агенција за регионални развој организоваће данас семинар за председнике општина и градоначелнике на тему „Планирање успешних општинских и регионалних пројеката". Затим ће уследити презентација компаније ЕПС снабдевање на тему либерализације тржишта електричне енергије.

У подневним сатима уследиће представљање Регионалне  развојне агенције Златибор, односно њеног управљања отпадом у Златиборској области, а представиће се и Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине са својом темом „Промоција агенције“.

Награда најбољим проналазачима

Стална конференција градова и општина ће одржати едуктаивно предавање на тему спровођења прописа обједињене наплате пореза по одбитку.  

Посетиоцима ће се представити и Агенција за унапређење страних инвеститора у Босни и Херцеговини (БиХ) са својом темом „Шта Република Српска и БиХ могу понудити страним инвеститорима“ , као и локална Агенција за развој општине Нови Град.

Следе затим презентација  „Инвестирајте у општину Нови Град – перспективни пројекти, агенције за локални развој општине Козарска Дубица.

Мисија ове сајамске манифестације је подстицај оснивања и развоја малих и средњих предузећа (МСП) свих привредних делатности, повећање иновативности и конкурентности МСП.

Заступљена су предузећа различитих привредних делатности, регионални центри, агенције, коморе, удружења предузетника, државне институције, локалне самоуправе, институти и научно-истраживачки центри.

Заједничким активностима до јачања малих и средњих предузећа

Национална агенција за регионални развој и Асоцијација малих и средњих предузећа и предузетника потписале су јуче Меморандум о сарадњи и међусобној подршци у оквиру 12. Међународног сајма предузетништва "Бизнис база". Меморандум су потписали директор Националне агенције Милош Игњатовић и потпредседник Асоцијације Зоран Пралица.

"Национална агенција и Асоцијација желе и овим путем да унапреде и ојачају сарадњу, а са циљем ефективније подршке развоју малих и средњих предузећа и предузетништва“, изјавио је директор Националне агенције за регионални развој Милош Игњатовић и додао да се активности које су предвиђење Меморандумом односе на промовисање значаја предузетништва и унапређење програма подршке малим и средњим предузећима и предузетницима.

„Заједничком реализацијом пројеката настојаћемо да допринесемо јачању конкурентности привреде“, рекао је Игњатовић.
Потпредседник Асоцијације Зоран Пралица је изјавио да је чин потписивања Меморандума почетак дугорочне сарадње ове две институције, а зарад бољег положаја послодаваца и занатлија.

 

                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено петак, 29 новембар 2013 08:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија