Кућа Добрих Вести

Login

На сајму етно хране и пића најбољи козји сир газдинства Будимировић

Оцените овај чланак
(6 гласова)

etnoooooБЕОГРАД - Признање Међународног сајма етно хране и пића "робна марка из Србије 2013" добио је козји сир са племенитим плеснима и чубром у храстовој кори Пољопривредног газдинства Будимировић из Шапца.

Специјално признање за конзумно млеко и млечне напитке добиле су "Границе" из Младеновца и кајмак Млекаре "Качаревић" из Мионице.
Диплома Етно хране и пића из робне групе производи од меса добила је "Лесковачка спржа" Пољопривредног газдинства "Милан Петровић" из Лесковца, док је специјално признање сајма припало "пиротској пегланој кобасици" СУР "Кафане 3" из Пирота.
Диплому из робне групе минералне воде добила је природна изворска вода - "Слив" из Београда.
Из робне групе сокови од воћа и поврћа и освежавајућа пића, диплому је добила "Водњика", произвођача "Диакос" из Косјерића.
Из робне групе вина, диплому је добило вино "Арно" винарије "Алексић" из Врања и "Црна тамњаника" винарије "Крајина - Рајац" из Неготина.
Диплому из робне групе јака алкохолна пића добила је ракија од шљиве "Генерал" истоименог произвођача из Коштунића, и ракија "Дуњевача" предузећа "Милпекс" из Београда.
Специјално признање добили су и домаћи ситни колачи Мачванске средње школе из Богатића.
Специјално признање припало је и Ваљевском пиву истоимене пиваре, а диплому је добио о компот од малине Удружење воћара "Еко воће" из Ариља, док је специјално признање добило сушено воће дуња, произвођача ПП "Сава Ковачевић" из Врбаса.
Из робне групе производи од поврћа, диплома етно хране и пића додељена је за ајвар органик цепкани благи, произвођача "Стрела" из Лесковца, а исту диплому добио је и карфиол пољопривредног газдинства Вељка Јосића, Удружења "Лала" произвођача поврћа, воћа, цвећа и лековитог биља из Опова.
Диплому су добили и ливадски мед пољопривредног газдинства "Пејчић" из Гостуша у Пироту и Воће у меду пчелара Милоша Милојковића, Друштво пчелара "Млава" из Петровца на Млави
Из робне групе биљна уља специјално признање је додељено за хладно цеђено девичанско маслиново уље "Elixirion", истоименог произвођача из Кавале у Грчкој.

                                                                                              Извор: Кућа добрих вести/Београдски сајам


Последњи пут измењено субота, 30 новембар 2013 23:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија