Кућа Добрих Вести

Login

Сајмови енергетике и животне средине на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(4 гласова)

energoБЕОГРАД – У Београду су данас почеле две значајне сајамске манифестације Међународни сајам заштите животне средине "Еcofair" и Међународни сајам енергетике "Енергетика 2014".

 

Министар рударства и енергетике Александар Антић отварајући ове сајмове рекао је данас  да је реч о веома добро организованим манифестацијама, те да треба радити на развоју свих сегмената енергетике, од енергетске ефикасности до обновљивих извора енергије, јер је то, како је рекао, важно за будућност Србије.

 

Министар је нагласио  да је за област енергетике важно увођење нових технологија, размена искустава и унапређење послова.

 

Mанифестације се одржавају у Хали један у заједничком термину од 13. до 16. октобра, најавио је Београдски сајам.


На сајмовима екологије и енергетике од слоганом "Зелена енергија", ове године учествује око 150 излагача, од чега је четвртина из иностранства, и то из 15 земаља.


Највећи број излагача долази из Чешке, која ће традиционално имати свој национални штанд на коме ће се представити 23 фирме из области заштите животне средине и енергетике. Изложбу ческих фирми отвориће амбасадорка Чешке Републике Ивана Хлавсова.


Цена појединачне улазнице је 250 динара, за групне посете 100 динара, а цена паркинга за ауто је 100 динара по сату.

cveceeee 

Јесења продајна изложба цвећа и садног материјала

 

На предлог стручњака, на захтев тржишта и на задовољство корисника, ова продајна изложба одржава се у време када је и иначе повећана садња и потражња јесењег садног материјала - садница воћа, четинара и листоподаног дрвећа, ружа и другог цвећа...


Током шест дана октобра, привлачне и промотивне цене расада и садног материјала треба да ову премијерну изложбу, уместо локалних пијаца, тргова и тржница, учине централном берзом садног материјала.
Уз цвеће, које увек привлачи највећу пажњу, учесници HORTEX-a припремили су и богату понуду јесењег садног материјала по промотивним ценама.


На овој манифестацји током викенда су на хуманитарном задатку биле жене из Међународног клуба жена које праве занимљиве цветне аранжмане. Посетиоци могу да купе њихове икебане и аранжмане а сав приход од продаје иде у хуманитарне сврхе.


Међународни карактер манифестације подржан је учешћем италијанске компаније Fuscello Agostino Sementi једног од светских лидера у производњи семена поврћа, биља, цвећа, луковица цветница, семена траве...


Додатна привилегија посетилаца HORTEX-a биће у чињеници да се истовремено на Београдском сајму одржава још чак осам сајамских манифестација - од Сајма медицине и стоматологије и Сајма козметике, преко Енергетике и Екологије, Графичке индустрије и Информатичко-биротехничке опреме, до Дечјег сајма и Гастро фестивала - што и термин одржавања ове манифестације чини готово ексклузивним.


Радно време HORTEX-a, биће од 10 до 18 часова, а за све заинтересоване купце или само посетиоце улаз је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести




Последњи пут измењено понедељак, 13 октобар 2014 21:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија