Кућа Добрих Вести

Login

Радно време за празнике

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ngБЕОГРАД - Стиже Нова година а са њом и скраћено радно време продавница, хипермаркета, пошти, пијаца.....Да бисте боље испланирали своје време објављујемо неке од сатница њиховог рада за празнике.

 

Дежурне продавнице претежно прехрамбене робе - хипермаркети, супермаркети, мини маркети) данас ће радити најкасније до 18.00 часова.

Како је објавио Беоинфо, према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда, у четвртак, 1. јануара 2015, дежурни продајни објекти прехрамбене робе могу бити затворени, а у петак, 2. јануара морају да раде најмање од 9.00 до 12.00.


На Бадњи дан, претежно прехрамбене продавнице морају да раде најмање од 9 до 18 сати, док на сам Божић продајни објекти могу бити затворени.


Додаје се да 1, 2. и 7. јануара, неспецијализоване продавнице у којима се обавља трговина на мало претежно прехрамбене робе и посебни трговински објекти могу бити затворени.


Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на територији града раде од 00 до 24 сата, а остале безинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.


Градске пијаце саопштиле су да ће 1. и 7. јануара радити од 6.00 до 13.00 само желене пијаце "Земун", "Баново Брдо" и "Душановац", док ће остале бити затворене, а 31. децембра 2014. и 2.јануара 2015. све пијаце ће радити уобичајено од 6.00 до 19.00.
Наведено је и да ће отворени тржни центар на Новом Београду - Бувљак, у среду 31. децембра и у петак 2. јануара радити уобичајено од 8.00 до 16.00, док 1. и 7. јануара неће радити.


Четвртак 1. јануар и 7. јануар биће нерадни и за пијацу за промет старих ствари и робе са грешком Миљаковац, а 31. децембра и 2. јануара ће радити уобичајено од 6.00 до 19 часова.


Пијаца цвећа "Крњача",31. децембра ће радити скраћено од 11.00 до 18.00, док ће 2. јануара радити уобичајено, а неће радити 1. и 7. јануара.


Трговинско објекти "макси", "мини макси","шоп енд го" и "темпо", како је саопштено из компаније Делез, 31.децембра радиће скраћено, до 18 часова, док ће 1. јануар 2015. бити нерадан за све продавнице осим оних на Копаонику и Златибору. У петак 2. јануара радиће дежурне продавнице и то до 18 часова.


На уличним паркиралиштима у зонираним деловима Београда паркирање се неће наплаћивати 1, 2. и 7. јануара, саопштио је "Паркинг сервис", обавештавајући кориснике да ће током новогодишњих празничних дана бити промењено радно време.


Та три дана биће затворени шалтери за рад са странкама у Старине Новака бр. 22, Краљице Марије бр. 7 и Милешевска бр. 51, сходно пропису о раду у дане државног и верског празника.


Ове пословнице ће 31. децембра и 6. јануара имати скраћено радно време и биће отворене за све кориснике до 15.30 часова, наведено је у саопштењу.

 

Због организације дочека Нове године на београдским улицама, 31. децембра од 20 часова до четири сата ујутру 1. јануара, биће онемогућен прилаз гаражи "Пионирски парк“ из Улице краља Милана.


Осим ове измене, све јавне гараже и посебна паркиралишта биће непрекидно отворени у дане празника и радиће по устаљеном систему наплате паркирања.


Служба за пренос возила, такозвани "паук", радиће 1, 2. и 7. јануара по режиму који се примењује током викенда, најавио је "Паркинг сервис".


Поште Србије током предстојећих новогодишњих празника имаће измењено радно време, па ће тако 31. децембра, поште радити до 17 часова, а 1. јануара биће дежурне поште на граничним прелазима.


Током целог дана и 31. децембра и 1. јануара радиће једино Главна пошта у Таковској улици у Београду, која ради 365 дана у години, односно и у време државних и верских празника.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 31 децембар 2014 10:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија