Кућа Добрих Вести

Login

Због беспарице скраћен списак за Кувајт, за Руше стрелци сами плаћају трошкове

Оцените овај чланак
(2 гласова)


1KUVAJTMIKECБЕОГРАД - Беспарица је опасно притисла Стрељачки савез Србије и угрозила програм припрема и такмичења у предолимпијској години!
 Списак за “Велику награду Емира од Кувајта” (ваздушно и МК опужје) од 24. до 31. јануара је скрећен и путоваће четири стрелца и два тренера за које све трошкове плаћају организатири, док ће за такмичење у Рушама у Словенији  од 16. до 18. јануара сами стрелци и тренери платити  трошкове, који ће се, касније, рефундирати.


- Пао је у воду план да одемо у Кувајт седам дана раније на припрме и да поведемо више стрелаца како бисмо почели што раније сезону МК оружјем за Светске купове, Првенство Европе МК оружјем у Марибору и Европске олимпијске игре у Бакуу који су квалификациони за Рио – забринут  је Срећко Пејовић спортски директор СС Србије – Нама је сваке године јануар критичан што се тиче финансирања, а ове године је ситуација изузетно тешка. Руше су критеријмско такмичење и за ЕШ у Арнхему крајем фебруара и почетком марта и изборно за турнир у Минхену. За Минхен сам пријавио само бројчано, о именима ћемо после Руша. Јасна Шекарић неће ићи у Руше јер је на терапији због болова у лакту. Ово су иначе, само предози, док их не усвоје чланови УО ССС на седници 13. јануара.
У Кувајту ће МК и ваздушним оружјем гађати - пушка: Андреа Арсовић (Партизан), Стеван Плетикосић (“Чика Мата”), Немања Миросављев (Нови Сад) и пиштољ: Дамир Микец (Полицајац). У стручном штабу су Драган Доневић и Горан Микец.
На такмичењу у словеначком граду Руше од 16. до 18. јанура гађаће у репрезентативним селекцијама - пушка, сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић (“Академија Максимовић”), Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће), Катарина Бисерчић (Ниш) и Јелена Живковић (Јагодина), сениори: Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић (“Чика Мата”), Миленко Себић (Ц. звезда), Игор Чотра (Партизан)  и Дејан Пешић (Панчево), јуниори: Андрија Миловановић (Ниш), Стеван Јовановић (“Чика Мата”) и Лазар Ковачевић (Јагодина), јуниорке: Сања Вукашиновић (Нови Сад), Милица Бабић (Палулула), Нина Радуловић (Звездара), Татјана Бањац (Нови Сад) и Ивана Марић (Јадинство, Стара Пазова), пиштољ - сениори: Андрија Златић (“А. Дејовић”), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), сениорке: Зорана Аруновић (Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић (Смедерево), Бранкица Зарић (Валтер пистолс, Кикинда) и јуниоке: Ана Алентијев (Смедерево). У стручном тиму су тренери Драган Доневић, Јелена Аруновић, Александар Златић, Бобан Марковић, Маријана Новковић, Лидија Михајловић, Саша Икер, Бобан Маринковић, Горан Микец, Горан Максимовић и Митја Гргић.
1KUVAJTARHIVAЗа најјачи светски турнир ваздушним оружјем у Минхену од 28. до 31. јануара, Пејовић ће пријавити за пушку четири сениорке, два сениора, два јуниора, четири јуниорке, а за пиштољ четири (можда и пет) сениорки, два сениора и једну јуниорку (условно). Уз Пејовића у стручном тиму биће тренери Драган Доневић, Јелена Аруновић, Александар Златић, Маријана Новковић, Лидија Михајловић, Саша Икер, Горан Микец, Горан Максимовић и Митја Гргић.
У 2015. олимпијске визе српски стрелци нишаниће на четири Светска купа: у Чангвону у Кореји у априлу, Форт Бенингу у САД и Минхену у мају и Габали (Азербејџан) у августу, на Шампионату Европе МК оружјем у Марибору (од 19. јула до 2. августа) и првим Европским  олимпијским играма у Бакуу у Азарбејџану од 12. до 28. јуна.
У Марибору ће се МК пушком тростав за мушкарце и жене, МК пушком 60 метака лежећи за мушкарце поделити по три визе, а једна је резервисана за Баку.  У овим дисциплинама ће се на сва четири Светска купа поделити по две визе.
Ваздушном пушком за мушкарце и жене у Бакуу ће се доделити једна виза и по три на четири Светска купа.
МК пиштољем за мушкраце и жене у Марибору ће се поделити по две визе, у Бакуу по једна, као и по две на четири Светска купа.
Ваздушним пиштољем за мушкарце и жене, доделиће се по једна виза у Бакуу и по три на четири Светска купа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 јануар 2015 19:54
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија