Кућа Добрих Вести

Login

Сарадња ПКС и НАЛЕД на унапређењу пословног амбијента

Оцените овај чланак
(0 гласова)

slikaaaaaБЕОГРАД - Привредна комора Србије (ПКС) и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) потписали су ове седмице Споразум о сарадњи, ради ефикасније реализације заједничких активности на креирању стратегија, програма и пројеката економског развоја у Србији.


Споразум су потписали Марко Чадеж, председник ПКС и Владан Атанасијевић, председник Управног одбора НАЛЕД-а.
Циљ нам је да заједнички заступамо интересе пословне заједнице, као и да подстичемо локални и равномеран регионални развој, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС, након потписивања Споразума. Председник ПКС је подсетио да је у току реформа коморског система Србије и истакао значај искуства НАЛЕД-а.


Владан Атанасијевић, председник Управног одбора НАЛЕД-а указао је на велико искуство те асоцијације у процесу сертификације општина са повољним пословним окружењем – Бусинесс Фриендлy Цертифицате (БФЦ) у оквиру кога се ради на подизању капацитета канцеларија за локални економски развој. То, у великој мери, може да помогне ПКС у процесу модернизације, рекао је Владан Атанасијевић, који је и потпредседник ПКС.


ПКС и НАЛЕД, како је истакнуто, заједно ће радити на унапређењу пословне климе и увођењу међународних стандарда квалитета у рад локалне администрације.


Споразумом је предвиђена промоција инвестиционог потенцијала и примера најбоље праксе у раду локалне самоуправе, у сарадњи с привредом, међународним организацијама и амбасадама, јачање капацитета општина за подршку привреди и промоцију инвестиција, увођење принципа доброг управљања у рад локалне администрације и припрема за процес ЕУ интеграција, као и реализација пројеката за подстицање локалног економског развоја уз подршку ЕУ и билатералних донатора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 јануар 2015 21:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија