Кућа Добрих Вести

Login

Сајам туризма на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

turizammmmmm1БЕОГРАД – На Београдском сајму од 19. до 22. фебруара ће бити одржан 37. Међународни сајам туризма у Београду.


Под слоганом „Искористи тренутак“ у шест изложбених хала Београдског сајма окупиће се најзначајније туристичке организације, агенције, туроператори, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије и земље са свих континената и посетиоцима понудити аранжмане за предстојећу туристичку сезону.


Промоцијом најатрактивнијих туристичких дестинација представиће се 1100 излагача из 50 земаља света. Поред земаља које традиционално учествују на Сајму туризма, први пут ће се представити Јамајка, једно од најлепших острва Кариба.
Значај овогодишњег Сајма туризма, поред успешног комерцијалног аспекта - продаје туристичких аранжмана и најефектније промоције пословног имиџа излагача, огледа се у унапређењу бизнис сегмента и јачању пословне посете.


Попут модерних европских сајмова, и београдски Сајам туризма орјентисан је ка повећању броја конкретних пословних договора остварених током манифестације и посредовању у различитим видовима пословне сарадње међу учесницима на сајму. Први део дана током одвијања сајма планиран је као време за пословну посету и састанке, док ће поподнева испуњавати забавни садржаји и промоције.

 

tekst

 

Београд – атрактивна дестинација


Сајам туризма биће место директних сусрета пословних људи из неколико грана привреде: туризма, угоститељства, хотелијерства, опреме за хотеле и ресторане и индустрије вина.


Београд, као престоница и европски центар, не престаје да се усавршава, граде се и отварају нови хотели, расте број туристичих посета и обилазака, а захваљујући боравку страних гостију на Сајму туризма град ће генерисати око 15.000 ноћења.


Посебно садржајне наступе на Сајму туризма припремиле су Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београда, које се могу сматрати домаћинима манифестације.


Представљање Србије као земље погодне за инвестиције, пословне сусрете, конгресе и семинаре, али и за обилазак, одмор, рекреацију и опоравак, адреналинске авантуре, шопинг и забаву, један је од најважнијих циљева сајма.


Туристичка организација Београда ће са Секретаријатом за привреду града Београда и Привредном комором Београда представити заједнички пројекат и сарадњу у области подстицања развоја руралног туризма.


Иначе богата туристичка понуда Београда континуирано се унапређује, а на сајму ће се Београд промовисати као пословна „цитy бреак“ дестинација.


Гастрoномска понуда свих крајева Србије


Под слоганом „Taste Serbia“, последњи дан Сајма туризма, недеља 22. фебруар, осмишљен је као свеобухватна презентација Србије и Београда у хали 4 Београдског сајма. Тада ће посетиоци свим чулима уживати у укусима и мирисима гастрономске понуде свих крајева Србије, као и београдских општина у оквиру заједничког наступа.


Земља партнер овогодишњег Сајма туризма, Уједињени Арапски Емирати, представиће културне знаменитости и атракривну туристичку понуду, и очекивано, њихов наступ на сајму биће у духу раскоши и сјаја којом одише ова земља. Захваљујући визионарској изградњи, фантастичним архитектонским пројектима и напретку, богати и раскошни Уједињени Арапски Емирати, незаобилазна су туристичка дестинација. Партнерсво на овогодишњем Сајму туризма део је препознавања потенцијала и развоја економских односа и сарадње наших земаља.


Истовремено са Сајмом туризма организују се још три манифестације које туризам чине потпуним: 11. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство HORECA 6. Сајам вина BeoWine и 11. Сајам сувенира.


Сајам угоститељске опреме


Угоститељство и туризам представљају окосницу сваке туристичке привреде, а тај сегмент постаје све значајнији и за представљање на сајму. Овогодишњи 11. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме HORECA ОПРЕМА пружиће нову прилику компанијама које се баве производњом и дистрибуцијом ове опреме да представе најновији асортиман својих производа. Посетиоце и пословну публику очекују: произвођачи опреме за кухиње, ресторане, барове, хотеле, банкете, сигурносних и резервационих система, опрема и средства за чишћење, расвета...


Без доброг вина нема ни доброг расположења, ни потпуног туристичког доживљаја. Присуство најугледнијих винара и винарија, произвођача опреме за винарство и виноградарство, богата понуда врхунских вина са нашег подручја као и промоција винског туризма чине 6. BEOWINE FAIR најзначајнијом манифестацијом у региону.


Четири сајамске манифестације које се одржавају од 19. до 22. фебруара на Београдском сајму биће иделна прилика за сусрете пословних људи у туристичком и хотелском бизнису, као и производњи и дегустацији врхунских вина у овом делу света, али и прилика за посетиоце да инкористе ексклузивне сајамске погодности и одаберу дестинацију за путовање и одмор, али и најбоље вино овог поднебља.


Имајући у виду наведене позитивне атрибуте, чињеницу да је Сајам туризма међу најпосећенијим манифестацијама Београдског сајма и лидер у региону, као и значај који информисање и маркетинг заузимају у сектору туризма и савременом пословању, бићемо Вам на располагању за све информације везано за предстојеће манифестације, како би сте ширу јавност квалитетно и правовремено информисали .


Радно време сајма: четвртак, 19. фебруар од 10 до 18 часова, петак 20. и субота 21. фебруар од 10 до 19 часова и недеља, 22. фебруара од 10 до 17 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 фебруар 2015 22:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија