Кућа Добрих Вести

Login

Десет финалиста за Националну награду за ДОП

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pksssssБЕОГРАД - Бамби, НИС, Специјална болница Бања Кањижа, Телеком Србија и Теленор су финалисти у категорији великих и средњих привредних друштава, док су Аура, Eco Fenix B Teaм, Штампа, радио и филм из Бора, Космос и Special Travel Agency у финалу међу малим и микро фирмама у такмичењу за Националну награду за друштвено одговорно пословање (ДОП).

 

Компаније које су ушле у финале представиће се члановима жирија на трећем састанку 23. марта 2015. Проглашење победника и свечано уручење награда биће одржани у ПКС 1. априла 2015. године.


Финалисти су изабрани на другом састанку жирија Националне награде за ДОП који је одржан 10. марта 2015. Еминентни чланови жирија су, на основу познавања стања друштвене одговорности у Србији, добијене документације и личне перцепције, одлучили да са листе првих девет компанија у категорији велика и средња и категорији мала и микро привредна друштва - гласају за по пет најодговорнијих.


У саставу жирија су Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Зоран Лазић, помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ана Фиртел, извршна директорка Савета страних инвеститора, Марко Савић, програмски директор Центра за мониторинг и евалуацију и Ненад Ј. Ристић, одговорни уредник Редакције дописништва РТС и емисије „Србија данас“.


У току фебруара чланови Тима ПКС за друштвено одговорно пословање обишли су све компанија које су ушле у други циклус такмичења и направили су извештаје након посета. На основу извештаја урађена је корекција првобитно датих оцена и направљена је нова ранг листа.


Националну Награду за ДОП Привредна комора Србије додељује још од 2007. године. У петом циклусу је стигло 38 пријава на конкурс који је био отворен за сва привредна друштва од 5. новембра до 30. децембра 2014. године. На првом састанку жирија је одлучено којих 27 компанија ће ући у други круг такмичења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 март 2015 12:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија