A+ A A-

Сајам у Милану шанса за српску привреду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milanoБЕОГРАД - Српски привредници у наредних шест месеци наступаће у Милану са конкретним предлозима за сарадњу, размену искустава, инвестиције и трговинском понудом за друге земље, а све у оквиру Светске изложбе ЕКСПО 2015, која се у том граду одржава од 1. маја до 31. октобра.

 

„Србија ће се у наредних пола године трудити да се представи на најбољи начин и да искористи ову изложбу као полазну основу за упознавање и ширење економских односа са привредницима из других земаља", рекао је министар привреде Жељко Сертић који је присуствовао отварању ове најзначајније светске изложбе на којој Србија учествује други пут, а објавила Привредна комора Србије.

 

Сертић је нагласио да ће Србија у наредних шест месеци, у континуитету, представити привредне потенцијале, научне садржаје и иновације, туристичку понуду, храну, вина, културу, традицију, инвестиционе и туристичке потенцијале, као и могућности за повећање трговинске размене са другим земљама.

 

Министар је рекао да ће се на изложби представити бројни привредници из Србије, међу којима и произвођачи органске и дечије хране, кондиторских производа, лековитог и зачинског биља, као и семенског и садног материјала, прерађивачи воћа и поврћа, произвођачи процесне опреме за пољопривреду и прехрамбену индустрију, намештаја, одеће и ИТ сектор.

 

„Светска изложба одлична је прилика да Србија, као и остале земље учеснице, представе своје природне и привредне ресурсе и потенцијале", рекао је Сертић.

 

Он је подсетио и да је Италија један од највећих трговинских и инвестиционих партнера Србије.

"Важан део наступа наше земље на ЕКСПО 2015 биће представљање нових пројеката и склапање нових послова са италијанским партнерима који ће додатно ојачати економску сарадњу две земље“, истакао је Министар.

 

На најзначајнијој светској изложбеној манифестацији ове године у Милану учествују 144 земље, а очекује се више од 21 милион посетилаца из целог света. Привредна комора Србије у сарадњи са ресорним министарствима и Туристичком организацијом Србије, организовала је наступ српске привреде на овом сајму.


Тема овогодишње изложбе је “Нахранимо планету, Енергија за живот”.

 

Италијанска влада је ослободила Србију плаћања закупа изложбеног павиљона у Милану у износу од 500.000 евра, желећи, пише у саопштењу, да на тај начин допринесе економском опоравку и обнови земље након катастрофалних поплава из маја прошле године.

 

Отварању изложбе у Милану присуствовао је и потпредседник Владе Србије и шеф дипломатије Ивица Дачић и председник компаније "Фереро" Франческо Паоло Фулчи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 мај 2015 21:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани