Кућа Добрих Вести

Login

Избор за најбољег ментора за мала и средња предузећа

Оцените овај чланак
(4 гласова)

JICA1212БЕОГРАД - Малим и средњим предузећима у Србији у 2015. на располагању је био бесплатан програм менторства који су спровеле локалне агенције за регионални развој у сарадњи са Владом Јапана преко Јапанске агенције за међународну сарадњу – ЈICА. Менторинг подршку у 2015. години добио је 101 корисник у Србији.


У складу са тим, сутра ће бити додељене награде најбољим менторима који су имали највише успеха у сарадњи са предузећима.


Награде су осмишљене од стране консултаната из Јапана и обухватају учешће свих ментора из Србије који су учествовали у пројекту и радили директно са предузећима, најавила је JICA.

 

Најбоље менторе одредиће сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима које су обучавали. Главни циљ целог догађаја јесте размена искустава са терена и изналажење нових начина за унапређење помоћи предузећима. 


Награде најбољим менторима биће додељене у Београду у организацији Националне агенције за регионални развој и Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈICА).

 

Мала и средња предузећа покретачи привреде


Мала и средња предузећа представљају главни покретач привреде једне земље. Из тог разлога, од 2010. у Србији траје менторинг програм за ову врсту предузећа, које је обухватило 523 корисника широм Србије, до почетка прошле године. 

 

Награде су осмишљене од стране консултаната из Јапана и обухватају учешће свих ментора из Србије који су радили директно са предузећима. Најбоље менторе одредиће сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима које су обучавали. Главни циљ целог догађаја јесте размена искустава са терена и изналажење нових начина за унапређење помоћи предузећима.


Менторинг програм обухватио је целу територију Србије: Суботицу, Зрењанин, Нови Сад, Руму, Сремске Карловце, Београд, Пожаревац, Крагујевац, Краљево, Ужице, Нови Пазар, Ниш, Лесковац, Врање, Зајечар, Крушевац, Лозницуи Лајковац.


Догађај се организује у хотелу “Метропол” са почетком у девет часова, док је додела награда најбољим менторима планирана за 13:30 часова.


Учесници су 18 ментора из Србије и консултатни из Јапана.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 фебруар 2016 20:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија