Кућа Добрих Вести

Login

Почела конференција и сајам “Нове технологије у образовању 2016“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajamobrazovanje12БЕОГРАД – У организацији “British Council-a” организује се трећи по реду догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у образовању – конференција и сајам “Нове технологије у образовању 2016” који се одржава у Белекспоцентру у Београду 26. и 27. фебруара. 


„Желимо да пружимо подршку предшколским установама, школама, универзитетима и другим организацијама које се баве образовањем да постану иновативније, да осавремене процес учења и на што бољи начин искористе могућности које нове технологије пружају. С друге стране, желимо да подржимо мале предузетнике и велике компаније да представе своје технолошке производе и услуге које могу да промене образовање будућих генерација. Свима њима пружићемо прилику да чују светске стручњаке и нађу инспирацију тако што ће екпериментисати са новом технологијом и срести интересантне саговорнике и партнере из региона, али и целог света“, наводи се у званичној најави организатора догађаја.


О овим темама говориће се на великој регионалној конференцији у Београду, а пратиће је и сајамски програм у оквиру кога ће своја решења представити компаније, издавачке куће и образовне институције из Србије и региона и из Велике Британије. Као новина у односу на прошлу годину, бавићемо се и применом ИКТ у предшколском образовању, употребом ИКТ кроз целоживотно учење и примерима добре праксе које стижу од представника ових области.


Догађај ће покрити следеће теме:


ИКТ у основном и средњем образовању


ИКТ у високом образовању


лидерство уз ИКТ


ИКТ у предшколском образовању


ка инклузивном образовању уз ИКТ


ИКТ у развоју људских ресурса.


Учешће на конференцији је бесплатно, а предавања ће бити на српском и енглеском језику. Програм конференције ће бити реализован у више сала.
“Нове технологије у образовању” организују се у сарадњи са Британском амбасадом у Београду, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Центром за промоцију науке, Привредном комором Србије, Сталном конференцијом градова и општина, компанијом Skills и другим партнерима.


Званичан програм Конференције пронађите ОВДЕ – хаштаг догађаја је #novetehnologije


http://www.britishcouncil.rs/new-technologies/programme

 

Програм предавања на штанду број 5 који МПНТР организује са МТТТ и SIPRU пронађите у наставку текста, а у сваком тренутку можете пратити уживо пренос предавања наставника и експерата на You tube каналу МПНТР.


Ко је све говорник конференције погледајте ОВДЕ.

 

Догађај уживо се може пратити на ОВОМ ЛИНКУ.

 

Извор: Кућа добрих вести
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија