Кућа Добрих Вести

Login

Сајам аутомобила 17. марта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bgcarshowwwwwБЕОГРАД - Више од 300 излагача из двадесетак земаља, 35 аутомобилских брендова, 10 брендова произвођача лаких привредних возила и више од 30 мото брендова обележиће DDOR BG CAR SHOW и 10. Међународни сајам мотоцикала MOTOPASSION.

 

Реч је о манифестацијама које представљају најзначајнији годишњи регионални догађај у ауто-мото индустрији, који се одржава од 17. до 23. марта.

 

У сарадњи са Српском асоцијацијом увозника возила и делова и компанијом ДДОР Нови Сад, генералним спонзором манифестација, Београдски сајам ће у халама 1, 1А, 2, 3, 3А и 4 представити најновија достигнућа у овој индустрији. Посебна пажња ове године биће усмерена на нова алтернативна возила на хибридни и електро погон, али и савремена безбедносна решења. Свакако, не пропустите да на једном месту видите бројне премијере, од којих чак 40 модела припада категорији путничких аутомобила.

 

Уз аутомобиле, мотоцикле и привредна возила, сајамски угођај употпуниће и пратеће индустрије, које ће представити богату понуду резервних делова, деривате нафтне индустрије, ауто-галантерију и козметику, тунинг опрему и нарочито садржајну изложбу гаражно-сервисне опреме.

 

На списку највиђенијих сајамских учесника свакао су и финансијске институције и осигуравајућа друштва, струковне организације, клубови, удружења и специјализовани медији, који треба да олакшају или разреше сваку недомицу купца приликом избора возила. То се посебно односи на банке, лизинг и осигуравајуће компаније, које у сарадњи са продавцима и дистрибутерима припремају повољне сајамске финансијске конструкције.

Није изненађење ни изузетно садржајан стручни пратећи програм, који обилује информативним, образовно-едукативним и забавним садржајима, такмичарским активностима, тест вожњама и другим (не)очекиваним задовољствима.

 

Зоран Лупшић, руководилац пројекта BG Car Show у Београду каже да је ове године направљен искорак по многим параметрима – по величини простора, броју учесника, излагачкој понуди. Посетиоци ће имати прилику да виде рекордан број премијера и иновираних модела аутомобила, привредних возила и мотоцикала. Куриозитет је да ће на Београдском сајму први пут бити представљен ексклузивни светски бренд – Bentley.

 

“Припремили смо богат стручни пратећи програм, а током манифестација одржаће се и нека већ традиционална дешавања – „Press rally Srbija 2016“, Међународна смотра и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“, избор за мис – догађај који сваке године привлачи велику пажњу, бројне трибине, научна саветовања, промоције и презентације”, рекао је он.

 

Милан Вукасовић из Српске асоцијације увозника возила и делова изјавио је да су се у односу на претходну, 2015. годину, у овој бранши догодили неки позитивни помаци, због којих заједно са Београдским сајмом, домаћином манифестације, очекује успешан сајам.

 

“Прошле године је први пут од 2008. године, и почетка кризе, забележен раст продаје аутомобила у Србији. С обзиром да је аутомобилска индустрија била највише погођена економском кризом, 21.600 увезених и продатих аутомобила или једанаестопроцентно повећање, за нас је показатељ знакова опоравка. Овај помак је значајан и због чињенице да се овај тренд не бележи у земљама у окружењу – у Црној Гори и прошле године забележен је десетопроцентни пад. Желим да најавим и да ове године учествују сви релевантни увозници аутомобила, да ћемо сви заједно покушати да обезбедимо најбоље услове продаје, а очекујемо и рекордну посећеност”, рекао је он.

 

Сервисне информације

 

Радно време је од 10 до 20 часова. Цена појединачних улазница је 300 динара, групних 200, а групних за ђаке и студенте 150 динара. Паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.

 

И ове године предвиђен је Family day – 22. марта Сајам ће моћи да посете комплетне породице (са децом до 16 година) по привилегованој цени од 500 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 март 2016 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија