Кућа Добрих Вести

Login

Јачање пословних веза Србије и Белорусије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

MИНСК –Девето заседање Пословног савета за сарадњу између Привредне коморе Србије и Белоруске трговинско-индустријске коморе одржава се у Минску 29. и 30. марта.sberbank


Првог дана заседања савета, присутнима су се, између осталих, обратили Владимир Колтович, министар трговине Републике Белорусије и Жељко Сертић, министар привреде Републике Србије. Након поздравних говора, уследила су излагања и пословни сусрети представника српских и белоруских компанија. Члан делегације Србије, председник Извршног одбора Сбербанк Србија Валериј Овсјаников, одржао је презентацију на тему „Сбербанк Србија – Ваш пословни партнер“.


„Сбербанк Србија ће наставити да снажно подржава сарадњу привреда између две земље и јача извоз белоруских производа. Редовна заседања Пословног савета указују на блискост наших економија и наш заједнички интерес да имамо активну улогу у обликовању њиховог будућег развоја“, истакао је Валериј Овсјаников, председник Извршног одбора Сбербанк Србија.


Овсјаников је додао да је Сбербанк Србија једина банка на нашем тржишту која је потписала преференцијални споразум са владом Белорусије, захваљујући коме српски грађани имају могућност коришћења повољнијих кредита за куповину белоруских производа.


Развој и јачање привреде и економије, као и сарадње привредних комора, резултат су редовних заседања Пословног савета, који за циљ има продубљивање сарадње Србије и Белорусије.

 

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 март 2016 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија