Кућа Добрих Вести

Login

Добре идеје за успешан бизнис

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milionevra3434343БЕОГРАД - Представници Привредне коморе Србије (ПКС) и Немачког инвестиционог фонда (Foundcenter Investment ) позвали су данас све заинтересоване који имају добре бизнис идеје да се до 1. јула пријаве на конкурс „CATCH Pitch Challenge“ који је расписао Фонд.


На конкурс је до сада пристигло 157 пројеката, очекује се још доста пријава, а најкреативније идеје и тимови, како је речено на конференцији за новинаре у ПКС, имаће прилику да освоје директне инвестиције у износу до милион евра. Београд има велики потенцијал за иновативне технологије, идеје и развој нових пословних модела, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС. Похвалио је иницијативу Немачког инвестиционог фонда који је спреман да улаже у нове идеје, али и да их подржи да се развијају у велики пословни пројекат.


ПКС прати све што се дешава у привреди. Важно је да се са традиционалне економије окренемо ка ширењу идеја усмерених на иновативне технологије. Комора мора постати „хуб“ за све иницијативе отворене према иновативним технологијама и економији, истакао је Чадеж. Председник ПКС позвао је све заинтересоване који имају добре идеје да се пријаве на конкурс који ће бити отворен до 1. јула.


Пријављивање је омогућено преко сајта www.foundcenter.com/catch, а идеје и пројекти који уђу у ужи избор биће представљени Одбору немачких инвеститора крајем септембра. Предмет конкурса су пројекти из најразличитијих области попут ИТ индустрије, медицинске технологије, природи ресурси, заштита животне средине, уметност и дизан, пољопривреда, производи и услуге.Привредна комора промовисаће „ CATCH Pitch Challenge“ идеју у целој Србији преко регионалних привредних комора, медија и друштвених мрежа, додао је Чадеж.


Милица Колунџија из Foundcenter Investment Београд подсетила је да је конкурс расписан 25. априла. Како је истакла, идеје које се подносе морају имати потенцијал за ширење на друга тржишта. Могу се пријавити како мање фирме, компаније, тако и физичка лица.

 

Све информације су на сајту foundcenter.com.


Дејан Јоцић, инвеститор Немачког инвестиционог фонда и члан жирија рекао је да су важне праве инвестиције које ће подржати развој предузетништва и да се добре идеје шире и реализују. Буџет Немачког инвестиционог фонда је 120 милиона евра и највише инвестирају у старт уп. Послује у Берлину и Лос Анђелесу, а недавно је у Београду отворио седиште за југоисточну Европу. Циљ је да допринесе јачању предузетничког духа и подстакне развој креативности и иновација, као и да подржи развој пројеката и постојећег бизниса, чији потенцијал превазилази локално тржиште, речено је на конференцији.


Лотар Екштајн, представник Борда инвеститора и члан жирија говорио је о значају улагања у иновативне идеје и указао да Београд има велике предности за развој иновација и потенцијал да буде главни покретач раста и развоја.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2016 19:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија