Кућа Добрих Вести

Login

Овогодишњи род пшенице износиће три милиона тона

Оцените овај чланак
(1 Глас)

psenica343433434343БЕОГРАД – Овогодишњи род пшенице у Србији, чија је жетва при крају, биће одличан и износиће три милиона тона, што је за 20 одсто више него лани.


Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић је приликом обиласка жетвених радова у атару села Идвор, у општини Ковачица, рекла да је хтела и лично да види како теку ти послови и лично се увери у добре вести.


Како је навела, те вести су да је овогодишњи род пшенице изванредан.


Процењује се да ће са око 600.000 хектара, на колико је пшеница била засејана, ове године бити пожњевено више од три милиона тона пшенице”, рекла је министар Богосављевић Бошковић a објавило Министарство пољопривреде.


Она је навела да је просечан принос пшенице пет тона по хектару, а процене су да је можда нешто и већи.


Министар Богосављевић Бошковић је напоменула да је род за петину већи у односу на прошлогодишњи, као и у односу на претходних 10 година.


„Радује нас чињеница да су многи произвођачи, нарочито овде у Војоводини, постигли заиста високе приносе, више од просечних – од шест до осам тона по хектару, а неки чак и више“, изјавила је министар.


Она је истакла да такви приноси говоре о томе да су пољопривредни произвођачи у Србији спремни да се ухвате у коштац са свим изазовима које носи пољопривредна производња и да се приближе најбољим приносима у Европи.


Министар Богосављевић Бошковић је закључила да су српски пољопривредници по том питању на корак иза Немачке и Француске, а испред многих других земаља.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 јул 2016 23:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија