Кућа Добрих Вести

Login

Шта је потребно предузетнику у Србији?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

posaokompБЕОГРАД - Привредни форум младих у сарадњи са ПКС креирао онлајн упитник који ће показати како млади који желе да се баве предузетништвом, као и они који већ активно послују, виде услове за покретање и вођење посла у Србији.


Ради што конкретнијих иницијатива за промене пословног амбијента и стварања услова за развој омладинског предузетништва, Привредна комора Србије у сарадњи са организацијом Привредни форум младих, креирала је Онлајн упитник који ће показати како млади који желе да се баве предузетништвом, као и они који већ активно послују, виде услове за покретање посла у Србији и са којим проблемима се сусрећу.


Резултати анкете биће коришћени за израду програма и методологија континуиране подршке младих предузетника, унапређење услуга и сервиса Привредне коморе Србије, као и усмеравање даљег рада Привредног форума младих, како би се активно приступило решавању проблема на које млади предузетници најчешће наилазе.


Упитник је креиран у оквиру пројекта „Караван омладинског предузетништва – Програм подршке оснивању омладинских компанија, као и оснаживању и поспешивању омладинског предузетништва на територији Републике Србије“, који подржава и финансира Развојна агенција Србије.


Пројекат „Караван омладинског предузетништва – Програм подршке оснивању омладинских компанија, као и оснаживању и поспешивању омладинског предузетништва на територији Републике Србије“ почео је у априлу месецу и трајаће и у наредној години.

Досадашње и планиране активности имају циљ да младима пруже практично знање и релевантне информације за покретање сопственог бизниса, као и да раде на стварању позитивних услова за развој омладинског предузетништва у Републици Србији. До сада је у пројекту учествовало више од 3000 младих, будућих и активних предузетника, представника привредног, државног и академског сектора. У наредном периоду планирано је да се тај број увећа и да се још више младих упозна са идејом предузетништва и могућностима приватног бизниса, повеже са институцијама, предузећима и предузетницима који им могу помоћи да превазиђу почетничке тешкоће и успешно изађу на тржиште.


Упитник је анониман, може се преузети са сајта www.pks.rs и www.pfm.rs 

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено понедељак, 05 септембар 2016 14:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија