A+ A A-

Предузетничка академија стартује 17. септембра

Оцените овај чланак
(5 гласова)

preduzetnickaakadmeijaБЕОГРАД – "Предузетништво је постало важна тема у Србији. Развој омладинског предузетништва и успостављање нових едукативних програма и услуга за младе требало би да доведе до стварања нових иновативних бизниса који ће донети добро Србији".


Овако су вечерас водећи људи организације SeVeN представили свој нови пројекат – Предузетничку академију која стартује 17. септембра, али и цео пројекат подршке младим људима да покрену своје послове. Највећа вредност овог креативног аранжмана тима из SeVeN-a није само што је он потпуно бесплатан за младе и иновативне људе, већ што се из енергије и посвећености ових људи види колико им је важно да Србија буде у позицији да има шта да понуди инвеститорима и целом свету.


„Најбоље је можда рећи да је ово пројекат за младе од младих и да уз помоћ квалитетних ментора креће током септембра“, рекла је Ена Дугоњић из SeVeN-a.


Она је објаснила да ће Предузетничку академију похађати сви они који су прошли онлајн курс који је организован током августа а у оквиру пројекта „Покрени се за посао“. Идеја је да се кроз онлајн и офлајн едукацију, раду у тиму, односно групама искристализују пословне идеје.

 

planposoaerererer

 

Најбољих 50 полазника биће у прилици да похађа академију као и да на штанду у оквиру Belgrade Venture Foruma представе своје идеје, а да већ наредне године, можда, као нови српски стартап пичују пред инвеститорима за нова средства.


Belgrade Venture Forum ће се ове године одржати од 5. до 7. децембра и још је амбициозније замишљен него прошлогодишњи. Биће више од 500 учесника, 30 инвеститора, 50 говорника из целог света.


Едукативна платформа „Покрени се“ коју је разрадио овај тим заиста обећава.


„То је прва платформа за едукацију и развој предузетника у Србији. Бесплатан ресурс за младе који желе нешто да науче. Креирано од предузетника за предузетнике“, објаснио је члан Управног одбора SeVeN-a Ненад Пауновић.


Осим предузетничког курса ова платформа садржи још и стручне савете за предузетнике, предузетнички речник, предлог политике и мере подршке, списак чланова предузетничког екосистема, листу корисних ресурса за младе предузетнике. Ту ће још бити онлајн саветовалиште, нови материјали, квизови...


Ена Дугоњић је истакла да су пријаве за онлајн курс који је одржан у августу почеле да се прикупљају почетком јула те да је за само седам дана пристигло око 1.300 пријава. То је био јасан показатељ да треба ићи даље и проширити онлајн курс, те је Предузетничка академија била логички след свега тога.


Сада је интернет платформа обогаћена додатним стручним текстовима на сајту, добрим видео-материјалима а екипа је отворена и за све сугестије у побољшању интернет понуде платформе www.pokreni.se.

Похађајући академију млади ће проћи неколико модула: формирање бизнис модела, предузетничко искуство и посета co-working простору, разумевање корисника и МVP, менторинг сесија, предузетничко искуство (посета технолошким инкубаторима и стартаповима), решење конкретних проблема (пре свега правн-административних) и на крају – предузетничка идеја.
Сасвим је могуће и да на Предузетничку академију дођете без конкретне и разрађене идеје, а да вам се кроз рад са менторима и осталима у групи – она роди.

 

Тако да сви који сте прошли онлајн курс – пријавите се! Сутра ће бити упућен позив свима а према најави пријаве ће трајати до уторка, 13. септембра како би већ 17. септембра Предузетничка академија стартовала са радом.


И за крај можда је најбољи опис карактеристика – какви би требало да будете како бисте се нашли у групи изабраних и успешних људи дао Александар Бјелић, који је, такође, део менаџерског тима SeVeN-a.


Он верује да нису тачне приче оних који кажу да за предузетништво требате да имате предузетнички ген. Сматра да су пре свега вађни енергија и жеља. „То што сте одлучили да похађате онлајн курс и што сте вечерас дошли овамо...доказ је да већ имате поједине особине које други немају“, рекао је Бјелић а све то илустровао причом о газели и лаву у пустињи.

 

 

Свако јутро у африци, каже он, газела се буди и мисли: „Морам трчати брже од лава или ће ме појести“. Свако се јутро лав буди и мисли: „Морам трчати бар мало брже од најспорије газеле или ћу умрети од глади“. Због тога на афричкој равници није важно јеси ли лав или газела. Важно је само трчати јер у супротном нећете имати шта за ручак или ћете бити поједени“, сликовито је објаснио Бјелић какви треба да будете да бисте успели.

 DSC7146

 

Иначе, на отварању Предузетничке академије представио се и млади Марко Зиројевић. Он је можда прави пример младог и предузимљивог човека који је пратећи поенту претходне приче "трчао али још увек трчи".

 

Не тако давно напустио је државни посао и отиснуо се у предузетничке воде. Прекретница за такву одлуку је био одлазак на конференцију „Belgrade Venture Forum“. Он је заједно са колегама покренуо маркетиншку агенцију „ Infinite media group“ а развили су и свој нови стартап из области туризма „Global Vilage“ – о чему ћете чути јер ће се о томе сигурно причати!

 

 Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 11 септембар 2016 16:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани