Кућа Добрих Вести

Login

Српске фабрике могући снабдевачи немачког гиганта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

auto43434Неколико српских предузећа могло би у наредном периоду да постану снабдевачи немачког Ебершпехера, једног од светских лидера у производњи издувних система за аутомобилску индустрију, грејача и расхладних уређаја за теретна возила и аутобусе.

 

Делегација Ебершпехера, компаније која је прошле године имала промет од 4,4 милијарде евра и 8.600 запослених у 60 производних погона у 25 земаља света, Србију је први пут посетила у јулу када је, уз помоћ Привредне коморе Србије, регионалних привредних комора и Развојне агенције Србије, разговарала са представницима 12 домаћих привредних друштава, потенцијалним добављачима делова, објавила је Привредна комора Србије.

 

Потпредседник за управљање ланцем снабдевања те компаније Томас Рор рекао је да је већ постигнут договор да у јануару следеће године немачки експерти за контролу квалитета посете Фабрику пољопривредне механизације (ФПМ) Агромеханика из Бољеваца, и додао да и Металац из Горњег Милановца, после прошлогодишње куповине Фабрике аутомобилских делова (ФАД) из истог града, такође има могућност за производњу ауто-делова.

 

 “Приликом посете у јулу разговарали смо са доста потенцијалних добављача, али овог пута смо посебно посетили пет компанија како бисмо видели њихове капацитете и да ли могу да снабдевају аутомобилску индустрију”, рекао је Рор, који је са сарадницима обишао крагујевачке компаније “Текниа КГ” и “Gomma line”, “Металац” из Горњег Милановца, “Минг” из Ниша и ФПМ Агромеханика из Бољевца.

 

Рор је као добар пример навео “Металац”, који, како је рекао, производи делове од нерђајућег челика који могу да нађу примену у индустрији издувних система, и “Агромеханику”, чије машине могу да се искористе за израду сензора.

 

“Аутомобилска индустрија је веома захтевна и има високе стандарде квалитета који морају да се испуне. Предузећа у Србији имају добру основу да то достигну... Оне су показале велико интересовање, желе да сарађују, мотивисане су, и запослили су људе како би достигли потребни ниво”, рекао је Рор.

 

Он је додао да је идеја да евентуални добављачи из Србије буду ангажовани за нове производне програме Ебершпехера.

 

“Из Србије за сада немамо добављаче и ово је наш почетак. Почетком месеца отворили смо ново постројење у Великом Варадину (Орадеа) у Румунији, и ширимо се све више”, рекао је Рор.

 

Немачки привредник похвалио је и ангажовање Привредне коморе Србије у успостављању контакта између Ебершпехера и српских предузећа.

 

“Све је добро организовано са потенцијалним добављачима и за нас је било лако да их посетимо, оценимо и разговарамо с њима о томе шта нам је потребно и шта могу да нам понуде. Ово је најлакши начин да добијемо нове добављаче”, закључио је Рор.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 23 октобар 2016 14:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија