Кућа Добрих Вести

Login

Радионица о финансијској подршци трансферу технологије и иновацијама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

inovacije454545БЕОГРАД - Радионица „Финансијски инструменти као подршка трансферу технологије и иновацијама“ одржаће се данас са почетком у 9:30 часова, у Ректорату Универзитета у Београду.


Заједнички истраживачки центар Европске комисије (Јoint Research Centre) уз подршку Центра за трансфер технологије београдског Универзитета, Научно-технолошког парка, Европске инвестиционе банке, Светске банке и Привредне коморе Србије организују радионицу са циљем да се представницима истраживачких институција, пословних асоцијација, финансијских институција и малих и средњих предузећа представе могућности за финансирање у области иновација и трансфера технологије, најавила је ПКС.

 


Учесницима радионице обратиће се председник ПКС Марко Чадеж, директор Заједничког истраживачког центра Ђовани Де Санти, ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић, представник Делегације ЕУ Штефен Худолин, директор Научно-технолошког парка Гордана Даниловић Грковић.
Учесници ће имати прилику да се упознају са постојећим финансијским инструментима и моделима, као и да дискутују на тему припремања нових инструмената који су болје адаптирани у државама Дунавске регије и Западног Балкана (грантови, гаранције, ваучери за иновације, иновациони фондови, фондови предузетног капитала).


Током радионице експерти Европске комисије, Европске инвестиционе банке, Европског инвестиционог фонда и других еминентних институција представиће иницијативе у цилју подршке развоја и финансирања иновација, као и алате који ће подстаћи и унапредити транфер знања у региону.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 фебруар 2017 21:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија