Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за учешће предузећа у програму радних пракси

Оцените овај чланак
(3 гласова)

msresteБЕОГРАД - Београдска отворена школа БОШ, Привредна комора Србије и Америчка привредна комора у Србији позивају сва заинтересована привредна друштва да се пријаве за учешће у програму радних пракси који се спроводи уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.


Конкурс је расписан у оквиру пројекта „ПРАКСАМ III – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе“ који се спроводи већ трећу годину за редом.


Kако је објавила Привредна комора Србије, циљ пројекта је јачање капацитета привредних друштава за спровођење програма радних пракси, као и пружање подршке унапређењу запослености младих у Србији.


Привредна друштва која проширују пословање својим учешћем у пројекту омогућавају образованим и талентованим, а незапосленим младим људима, стицање радног искуства без додатног оптерећења за свој буџет.


Привредна друштва на овај начин добијају следеће погодности:


Циљану и стручну селекцију практиканата у складу са потребама – Представници привредних друштава заједно са стручним пројектним тимом ће водити процес селекције кандидата и учествовати у одабиру практиканата за позиције у свом предузећу.
Администрирање програма пракси од стране БОШ без оптерећења за привредна друштва – склапање уговора са практикантима и администрирање њихових надокнада за покривање трошкова превоза и топлог оброка.
Подршку у процесу менторства током програма пракси – запослени из одабраних привредних друштава ће добити прилику да унапреде своје менторске вештине кроз специјално дизајнирану обуку.
Право учешћа на Конкурсу имају сва привредна друштва која испуњавају следеће услове:
Послују на територији Србије и у већинском су приватном власништву.
Имају реалне изгледе за остварење раста и потребу за запошљавањем нових радника.
Могу јасно да дефинишу позицију и опис посла за који им недостаје практикант, као и да опишу профил практиканта, потенцијалног запосленог.
Имају могућности да обезбеде младима праксу у трајању од три месеца, која ће трајати од 1. октобра до 31. децембра 2017. године.
Могу да обезбеде менторство током праксе.
Предност на конкурсу ће имати мала и средња предузећа која немају развијен програма.

 

Пријавни формулар у електронском облику погледајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 јул 2017 11:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија