Кућа Добрих Вести

Login

Расписан конкурс за подршку развоја предузетништва у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

preduzstnisdt4004БЕОГРАД - Секретаријат за привреду града Београда расписао је јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва у 2017. години, а укупно издвојена средства за ову намену износе десет милиона динара.  


Према речима градског секретара за привреду Милинка Величковића, предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава привредним субјектима у максималном износу од милион динара за куповину једног или више основних средстава, односно машина и опреме у циљу побољшања квалитета постојећег или увођења новог производа или услуге, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године.  


„Право на доделу средстава имају микро, мала и средња предузећа и предузетници са територије града Београда. Опредељена средства намењена су за унапређење производње и проширење капацитета привредних субјеката, отварање могућности за модернизацију и проширење производно орјентисаних и других делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места“,  истакао је Величковић, додајући да град на овај начин наставља да промивише и подржава предузетништво и запошљавање у граду.


Он је подсетио да се овај програм спроводи у оквиру Акционог плана за запошљавање Града Београда за 2017. годину директном подршком микро, малим и средњим привредним субјектима, као и предузетницима за проширење сопствених капацитета, чиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица.


Јавни конкурс отворен је дo 25. августа 2017. године, а текст конкурса са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика „Градски огласи, конкурси, тендери”).


Извор: Кућа добрих вести/beograd.rs


Последњи пут измењено уторак, 15 август 2017 13:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија