Кућа Добрих Вести

Login

Конфиндустрија: Пет година пословања у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

confindustradfdfdfdfdБЕОГРАД – У Италијанском институту за културу, у уторак, 5. децембра са почетком у 18.30 часова одржаће се Скупштина Удружења Конфиндустрија Србија која ће бити у знаку обележавања пет година постојања овог удружења у Србији.

 

Удружење Конфиндустрија Србија ће се осврнути на развојни пут и представити будуће кораке који се огледају у фокусирању на дугорочне планове који ће оставити траг, пре свега на пољу јачања сарадње образовног система и привреде у Србији и улагања у младе, као и на процесе дигитализације – производне и управљачке.

 

Догађај ће бити уприличен у Италијанском институту за културу, Кнеза Милоша 56, Београд.

 

Поводом петогодишњег јубилеја – ова свечаност ће бити и прилика да се награде компаније, појединци и институције у четири различите категорије:

 

- Награда за највећи допринос развоју привредне сарадње Италије и Србије за период од 2012–2017

Награда за друштвено одговорно пословање

Награда за општину у Србији са најбољим пословним амбијентом по избору италијанских привредника

Посебна признања за компаније чланице Удружења Конфиндустрија, појединце и институције

Почасни гост из Италије биће Лича Матиоли потпредседница националне Конфиндустрије за интернационализацију и председница компаније за израду луксузног накита “Маттиоли спа”, коју је ове године Председник Италије Серђо Матарела именовао за Витеза рада.

 

О удружењу Конфиндустрија

 

Конфиндустрија као генерална конфедерација италијанске индустрије у Италији постоји од 1910. године. Почетком двехиљадитих, када су италијанске инвестиције ван границе Италије почеле да бивају се бројније и све крупније, јавила се потреба и за удруживањем италијанских компанија у оним земљама где су те инвестиције најзначајније – прве међународне канцеларије Конфиндустрије настале су у Русији, затим у Румунији и Бугарској, а од 2012. ово удружење званично је основано и у Србији.

 

Мрежа удружења Конфиндустрије на простору југоисточне Европе све је јача - федерација Конфиндустрија Ест Еуропа поред Конфиндустрије Србија, окупља и Конфиндустрију Румунија, Конфиндустрију Бугарска, Конфиндустрију Албанија, Конфиндустрију Босна и Херцеговина, недавно је формирана и Конфиндустрија Македонија, а у припреми је и Црна Гора.

 

Због добре логистике и повезаности са Италијом, али и због стабилног политичког амбијента, Србија је и даље веома интересантна италијанским привредницима.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 децембар 2017 09:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија