Кућа Добрих Вести

Login

Позив на радионицу „Подржимо здрав осмех“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

healtysmile3434343Уз подршку Министарства просвете науке и технолошког развоја у оквиру програма „Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији“, Зуботехничка школа из Београда реализује пројекат „Подржимо здрав осмех“.

 

Општи циљ пројекта је да се одговори на потребе миграната и тражилаца азила за очување и превенцију оралног здравља, као и да се унапреде интеркултуралне компетенције ученика и наставника.

 

У петак, 19. фебруара 2021. године, са почетком у 11,00 часова у Зуботехничкој школи, ул. Станка Враза 63, Београд, биће организован програм за децу мигранте и њихове породице на тему превенција оралног здравља како би се указало на важност превентивних, адекватних мера за очување оралног здравља. Осим информативних радионица, биће организован стоматолошки преглед за децу смештену у прихватном центру у Крњачи. Кроз овај пројекат подстиче се развијање волонтерског духа код ученика и унапређују стручне компетенције стоматолошке сестре из области асистирања стоматологу код деце.

 

Реализацији активности придружиће се представници Министарстава просвете, науке и технолошког развоја и Међународне организације за миграције ИОМ који пружају подршку Зуботехничкој школи у оквиру пројекта „Подршка систему управљања миграцијама у Србији – Побољшање капацитета за прихват, унапређивање услуга заштите и приступа образовању“.

 

У Зуботехничкој школи се промовише инклузивно и демократско образовање кроз наставу и учење и ваннаставне активности, од којих је одговорно учешће у демократском друштву компетенција којој се од оснивања Школе посвећује велика пажња. Активности у оквиру пројекта „Подржимо здрав осмех“ додатно афирмишу толеранцију, равноправност и дијалог међу ученицима. Учење одговорног учешће у демократском друштву је задатак образовања, али и друштва у целини.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 фебруар 2021 22:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија