Кућа Добрих Вести

Login

Игор Чотра и Димитрије Гргић звезде са Звездаре

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1ZNZPUSKAБЕОГРАД -  Игор Чотра стрелац Партизана победио је у гађању вазушдном пушком у ревијалном такмичењу „Звезде на Звездари“ у сали СЦ Олимп – Звездара док је пиштољем најбољи био освајач олимпијске визе за Рио Димитрије Гргић из Академца.


Такмичењу су присуствовали, уз представнике СЦ Олимп, Синиша Машовић, председник и Ненад Петковић, генерални секретар СС Србије, Миле Ђапић, председник и Драган Милисављевић, генерални секретар СС Београда, затим Душан Игњатовић, председник Скупштине општине Звездара и друге бројне угледне званице.
Такмичење је водио промотер турнира “Звезде на Звездари” Горан Максимовић олимпијски шампион из Сеула.
У забавном програму учествовале су вевојчице плесне групе организација „Плава шкољка“, која окупља децу са инвалидитетом. Извеле су програм, којим су освајале медаље на многим међународним надметањима.
Ревијални турнир „Звезде на Звездари“ окупио је најбоље српске стрелце који су тако увеличали обележавање великог јубилеја 150 година стрељачког спорта у Београду и отварање новог стрелишта дружине Звездара. Организатор је била  дружина „Видиковац“, под покровитељством Градске општине Звездаре и Спортског центра ,,Олимп - Звездара“ а суорганизатори су били Стрељачки савез Београда и Стрељачки савез Србије.
1ZNZPISTOLJУз представнике СЦ Олимп, ревијалном надметању су присуствовали Синиша Машовић, председник, Ненад Петковић, генерални секретар СССрбије, Миле Ђапић, председник, Драган Милисављевић, генерални секретар СС Београда, затим
Предани историчар спорта С. Тодоровић записао је, поводом стогодишњице, у Политици од 22. августа 1965. у рубрици „Из старог Београда“ да је на “збору  половином маја 1865. у кафани Мостар на Губеревцу основана прва Београдска стрељачка дружина, али  и да је још “1860. једна група  Београђана од којих се могу поменути Милоје Лешјанин, Милан А. Петронијевић, Тома Цинцар Јанковић и Милојко Лешјанин одлазила  иза Симићевог мајура (Енглезовца) где је данас Чубура и тамо гађала из пушке“.
За лепе награде за учеснике ревије „Звезде на Звездари“ побринуо се Александар Мирковић из угледне фирме „Сибирско здровје“.
1ZNZPUBLIKAРезултати ревије “Звезде на Звездари”, гађало се само финале, ваздушна пушка: 1. Игор Чотра (Звездара) 206,5 кругова, 2. Андреа Арсовић (Партизан) 205,7, 3. Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) 185,0, 4. Борислав Мазињанин (Палилула) 162,3, 5. Крстина Стојановић (Црвена звезда) 142,2, 6. Милица Бабић (Палилула) 120,3, 7. Нина Радуловић (Звездара) 99,0, 8. Катарина Гамбироза (Палилула) 74,0.
Ваздушни пиштољ: 1. Димитрије Гргић (Академац) 200,9, 2. Зорана Аруновић (Црвена звезда) 200,5, 3. Дамир Микец 177,5, 4. Бранко Машановић 155,2, Василије Гроза 134,8 (сви Полицајац), 5. Александра Ристовић (Звездара) 112,1 круг.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија