Кућа Добрих Вести

Login

Мајкрософт обезбеђује нова решења за мале и средње непрофитне организације

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Fotografijafoto1Мајкрософт је недавно лансирао низ решења намењених најмањим непрофитним организацијама, како би им се помогло да премосте технолошки јаз и преселе се у cloud и тиме омогућило да лакше испуне своје мисије и утицај у стварном свету.

 

Компанија је за те потребе окупила тим инжењера, филантропа, стручњака за продају и развој пословања са фокусом усмереним на то да свим непрофитним организацијама помогне да се трансформишу кроз технологију и постану оперативно и програмски ефикасније.

 

На тај начин је настављена дугогодишња традиција да Мајкрософт на глобалном нивоу нуди решења и тако помаже људима и организацијама које пак помажу различитим угроженим групама.

 

Ова помоћ се спушта и на локални ниво, те је само у Србији у последњих десет година донирано милион и 870 хиљада долара за пројекте преко сто непрофитних организација.

 

Највећи број појединачних непрофитних организација широм света има мање од 10 запослених, који су често у позицији да спашавају људске животе, или обезбеђују храну, штите животну околину или угрожене животињске врсте. Међутим, њихова величина, начини финансирања и инфраструктура не омогуц́авају увек набавку најновијих технологија, обуку запослених за њено коришћење, запошљавање посебног ИТ особља или улагање у ресурсе који би обезбедили да њихова организација избегне ризике савременог дигиталног окружења. Мајкрософтово истраживање открило је да 60 процената непрофитних организација каже да нема дигиталне смернице за управљање ризицима сајбер безбедности, а 74 процента не предузима кључне безбедносне кораке на заштити емаил налога од компромитовања.

Зато је у компанији креиран троструки приступ, са најновијим првокласним клоуд технологијама, и решењима посебно креираним за непрофитне организације.

 

•             Mајкрософт 365 Бизнис за непрофитне организације (Мајкрософт 365 Busines for Nonprofits): Мајкрософт обезбеђује до 10 донираних места у свом интегрисаном цлоуд решењу Мицрософт 365 Бусинесс које обједињује првокласну продуктивност Office-а 365 Windows Professional и напредне могућности заштите и управљања уређајима, како би се непрофитним организацијама помогло у безбедном управљању и развоју.

 

•             Мајкрософт Центар дигиталних вештина за непрофитне организације: Већ је доступан, у партнерству са TechSoup. Реч је о обједињеној платформи за учење са обукама о производима и садржајима за изградњу вештина који помажу непрофитним организацијама у успешном коришћењу технологије. Нови садржаји и курсеви се редовно додају.

 

•             Мајкрософт оперативни алати за непрофитне организације који ће од 1. октобра бити доступни код партнера за cloud решења, изграђени су на Power Платформи и помажу организацијама да имплементирају ефикасне процесе управљања пројектима и тако смање трошкове и повец́авају поверење својих финансијера. То је готово решење које користи Power Платформу и састоји се од наменски изграђених PowerApps, Wlow-a, cloud складишта и Excela.

 

Поред тога, кроз Мајкрософт центар дигиталних вештина за непрофитне организације, доступно је 15 курсева усредсређених на Мајкрософтове основне алате за продуктивност – Teams, Word, Excel и PowerPoint. Непрекидно се развијају и нови пројекти, попут партнерства са Линкедином за непрофитне организације.

 

Мајкрософт позива организације широм света да искористе ову могућност и побољшају своју продуктивност у безбедном cloud окружењу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 14 септембар 2019 16:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија