Кућа Добрих Вести

Login

Први ИТ сајам запошљавања у Србији – ИТконект

Оцените овај чланак
(2 гласова)

it

БЕОГРАД - Кацига за виртуелну реалност, симулација нових радних места, како изгледа бити програмер у 21. веку, модерне канцеларије са столицом за масажу и простором за игрице, билијар и флипере, само су неки од начина на који ће се представити компаније на првом сајму запошљавања намењеном искључиво ИТ индустрији. 

 

Које су све предности и како данас изгледа радити у модерним ИТ компанијама, сазнаће сви посетиоци овог догађаја.


Први ИТ сајам запошљавања ће се одржати 23. и 24. маја у хотелу Crowne Plaza у Београду, а заинтересовани се већ могу пријавити путем сајта profile.it-konekt.com


Главни партнер догађаја је Microsoft Development Center Serbia, а радна места у ИТ-ју ће понудити и Cosmic Development, Humanity, Manpower, Trizma, Telenor, Efront, Vast, DDOR, Conveo solutions и други.


Откривање грешке у коду, учествовање у прављењу мини апликација, решавање занимљивих проблема, овако ће ИТ стручњаци моћи да тестирају своја знања. Поједине компаније на ИТјобфаиру ће на лицу места обавити први круг селекције и упознати се са својим потенцијалним кандидатима.


Први ИТ сајам запошљавања ће бити организован у оквиру већег догађаја под називом ИТконект.


, који ће садржати још два дела: GameSpace, у којем ће се окупити сви заинтересовани за гејминг, и ИТцонференце, где ће велики стручњаци у ИТ индустрији говорити о најновијим трендовима у ИТ-ју.


Посебно ће бити занимљив GameSpace, простор где ће на располагању бити све оно што данас чини најузбудљивији део гејминг света - стари флипери у које су уграђене нове игрице, Microsoft Xbox, Kinect, најмодернија графика за игрице. Учесници неће имати само прилику да испробају најновије игрице на тржишту, него и тестирају нове идеје, кодирају делове видео игрица на лицу места…


За оне који желе да покажу неку нову и оригиналну игрицу коју су самостално креирали, постојаће могућност презентације и такмичења индие девелопера (независних девелопера у гејмингу), који ће овако моћи да стекну нове фанове или да обрадују оне који их већ прате.
Никада раније није одржан овакав догађај у Србији.


Циљ ИТконекта је да на једном месту окупи најквалитетније ИТ стручњаке и покрене стварање највеће ИТ заједнице у земљи. Ово ће бити полазиште за стварање јаког бренда који ће допринети промоцији ИТ-ја у Србији, иницирати позитивне промене и још бољи развој ИТ индустрије, и подстаћи образовање све више квалитетних ИТ стручњака и профила који су тражени на тржишту.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 март 2015 22:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија