Кућа Добрих Вести

Login

Прва конференција - Agile Serbia

Оцените овај чланак
(2 гласова)

AgileeeeБЕОГРАД - Нужност данашњице у информационим технологијама, као најбрже растућој индустрији у свету и код нас, представљају иновативност и брз одговор на промене, док се квалитет, ефикасност и ефективност подразумевају.


Када говоримо о развоју софтвера, императив је што бржа испорука производа врхунских перформанси, који је претходно тестиран и представља одговор на постојеће и предвиђене захтеве тржишта или клијента. С друге стране, све је више стартап пројеката и иновативних идеја појединаца који су на путу да остваре свој сан користећи све постојеће могућности које пружа модерно доба, најавио је сајт Bizlife.rs.


Пратећи светске трендове и истовремено гајећи иновативност као део компанијске културе, домаћа фирма Puzzle Software, 23. априла ове године у Београду организује  1st Agile Serbia Conference – као новину на регионалном тржишту и прилику за стручно и лично усавршавање свих појединаца укључених у техничке или пословне активности пројекта који подразумева развој софтвера или покретање бизниса.


Издваја се пет битних разлога зашто да не пропустите Прву Agile Serbia Конференцију.


Јединствен догађај, први пут у региону


Agile Serbia Conference, као завршница априлског Agile Month–a у Србији, представља јединствен догађај у овом делу Европе, подржан од стране Scrum Alliance, највеће светске организације и зачетника Scrum-а у свету. Стога, сви учесници који сакупљају СЕУ поене имају прилику да напредују до  осам поена ка својој ЦСП сертификацији.

 

Теме су  AGILE i STARTUP – две „горуће“ теме у свету развоја софтвера


Теме Конференције су биране на основу актуелних трендова на светском тржишту. Агилни приступ, као последњи степен еволуције методологија развоја софтвера, даје најбоље пословне резултате истовремено доприносећи задовољству и мотивисаности запослених. Увиђајући ове бенефите, домаће компаније схватају да агилност значи конкурентност на глобалном тржишту.


У светлу иновативности и стартап пројеката, Србија је препозната као значајан потенцијал иновативних идеја од стране многих светских фондова и инвеститора. На Првој Agile Serbia конференцији имате прилику да сазнате како покренути стартап, те од почетка бити агилан, како добити инвестицију и зарадити милионе, као и како искористити прилике које доноси модерно дигитално доба.


Врхунски светски и домаћи стручњаци, већина први пут у Србији

 

Као јединствен догађај у региону, Прва Agile Serbia Конференција доводи у Србију звучна имена са светске „Аgile“ сцене, као и значајне инвеститоре у стартуп пројекте. За вас, 23. априла у Београду, говоре  Jurgen Appelo (#1 говорник у Европи, #6 у свету на тему Аgile), Ran Nyman (у свету познат Ларге Сцале Сцрум експерт), Бранислав Вујовић (Ангел инвеститор, оснивач и председник најбрже растуће ИТ компаније у Европи), Petri Heiramo(Agile Coach и Сертификовани Scrum Trener, његове курсеве похађало је хиљаде људи широм света), Maaret Pyhäjärvi и Llewellyn Falco (познати говорници у Европи на ИТ конференцијама), представници инвестиционог фонда SC Ventures и остали на програму Прве Agile Serbia Конференције.


Програм Конференције чине три сцене прилагођене свим представницима ИТ заједнице


Било да сте менаџер, вођа пројекта/тима, програмер, тестер, бизнис аналитичар, покретач стартужап пројекта или на било који начин укључени у развој софтвера, сигурно ћете пронаћи више занимљивих сесија на једној од три сцене Прве Agile Serbia Конференције.


Зависно којој сцени присуствујете, имате прилику да слушате светске и домаће експерте, дискутујете са њима и колегама, или директно учествујете у радионицама посвећеним агилном развоју софтвера.


Прилика за networking са представницима бизнис и стартап заједнице


На Agile Serbia Конференцији очекивано је преко 300 представника ИТ, бизнис и стартaп заједнице Србије и региона. Осим што имате прилику за стицање нових пословних контаката и размену искуства када је агилан приступ развоју софтвера у питању, на дохват руке су вам и инвеститори.
Када већ имате прилику у Србији да пратите светске трендове, не пропустите је. Број места на Agile Serbia конференцији је ограничен, стога не оклевајте са пријавама. Период раних пријава траје још неколико дана.


Осим Scrume Aliance, многе организације у Србије су такође препознале значај Прве Agile Serbia Конференције и у свом домену пословања подржале догађај. Међу њима, истиче се компанија Humanity, као златни спонзор овогодишње Конференције.


 Више информација прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Bizlife.rs


Последњи пут измењено среда, 13 април 2016 21:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија