A+ A A-

Machine learning meetup у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

machineearnigБЕОГРАД - СтартИТ центар у Новом Саду и Mајкрософт развојни центар организују Machine Learning meetup који ће се одржати, у петак 26. маја од 18 часова, у Стартит Центру Нови Сад.

 

Сви који су заинтересовани да науче више о једној од најиновативнијих грана рачунарских наука, биће у прилици да на предавању Душана Лукића из Мајкрософт развојног центра сазнају како изгледа рад на пројектима машинског учења, као и који конкретни приступи и технике се користе приликом решавања проблема, најављено је из Мајкрософта.

 

Машинско учење омогућава рачунарима да проблеме решавају на основу правилности које су претходно „научили“ из велике количине података, као што је препознавање објеката на сликама, препознавање говора, разумевање текста, па чак и генерисање слика и текста на задату тему.


На предавању ће бити речи о употреби конволуционих неуралних мрежа за класификацију слика. Конволуционе неуралне мреже су врста feed-forward неуралних мрежа чија је архитектура инспирисана структуром дела мозга задуженог за вид код животиња.

 

Шта је све потребно да би се од почетка до краја направио производ који интензивно користи Machine Learning meetup технике, биће приказано кроз пример израде софтвера који препознаје текст на слици (ОЦР). Будући да су у изради овог производа међусобно комбиноване различите МЛ технике, кроз упоредну анализу неколико конкретних проблема, показаћемо како изгледа процес избора одговрајуће МЛ технике, оптималне за изабрани проблем.

devolopment565656       

Душан Лукић се током студија електротехнике заинтересовао за Machine Learning и стекао основна знања у овој области. Највећи део каријере провео је microsoft развојном центру, где је примењивао ово знање на пројектима на којима је радио, и при том научио много тога новог у овој области – и још увек учи.

 

Предавање је бесплатно, а потребно је да своје присуство потврдите ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 мај 2017 11:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани