Кућа Добрих Вести

Login

„Playground“ – место за окупљање креативаца у ИТ индустрији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

playgrouudnfotoБЕОГРАД – Центар за технолошко предузетништво и иновације ICT Hub ће 7. јуна свечано отворити своја врата на новој адреси у улици Краља Милана 10, у Београду.


Нови простор али и концепт рада, под називом “Playground” ће под једним кровом окупљати талентоване и креативне појединце најразличитијих знања и експертиза из сфере ИТ-ја, технолошке предузетнике, стартапове, као и корпорације окренуте иновацијама.


Својим програмом рада едуковаће најмлађе, пружаће подршку средњошколцима, студентима, почетницима у ИТ-ју, али и охрабрити жене на значајнији улазак у свет информационих технологија и технолошког предузетништва.


Ослушкујући потребе досадашњих станара, тим ICT Huba покреће “Playground” као решење за још удобније, разиграније и инспиративније радно окружење. Центар је намењен за више од 80-оро корисника, који ће у њему заједно радити и развијати своје иновативне идеје и решења, и простире се на преко 650м2.


„Са поносом можемо да кажемо да "Playground" говори о томе колико смо заједно са нашим станарима порасли. Настављамо са улагањем у савремене технологије и верујемо да наша идеја оснажује стартап и ИТ заједницу наше земље“, рекао је Коста Андрић, извршни директор фонда ICT Hub.

 

                                                     zabriske

 

“Playground” je осмишљен као место у ком ће станари од самог почетка отварањазаједно стварати, једни од других учити, размењивати идеје и искуства, а стартап и ИТ заједница Београда и Србије пронаћи потребну подршку за унапређење домаћег дигиталног друштва. Мисија центра је да пружи подршку развоју иновација појединаца, малих и великих компанија, као и свих оних који теже да на квалитетнији начин мењају друштво у ком живимо, промовишући вредности као што су креативност, иновативност, агилност и тимски рад.


Поред великог броја интерних и екстерних догађаја усмерених на умрежавање станара и оснаживање стартап заједнице, очекује се и богатији програмски садржај и едукативне активности већ од самог отварања током јуна, намењене онима који желе да сазнају више о најновијим достигнућима из света технологије и технолошког предузетништва, стекну нова знања и вештине, из прве руке чују приче о (не)успеху, повежу се са стартап и ИТ заједницом и осете њен дух. Тим ICT Huba биће ту да као и до сада пружа пуну подршку и даје смернице на путу развоја њихових идеја.

 

Више информација и пријаве можете пронаћи на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 јун 2017 14:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија