A+ A A-

„Женске приче о ИТ-у“ – за више жена у ИТ индустрији

Оцените овај чланак
(5 гласова)

yenepricedddddddБЕОГРАД -  Сада већ традиционални догађај „Женске прича о ИТ-у“ – пети по реду одржаће се у Мајкрософт Развојном центру Србије у петак 9. марта са почетком у 10,30 часова.


Mајкрософт и Развојни центар ове компаније у Србији организују догађај „Женске приче о ИТ-у“, са циљем да подстакну већи број девојака и младих жена да развијају каријеру у области информационо-комуникационих технологија.


Догађај ће отворити Драган Томић, директор Мајкрософт развојног центра у Србији, а предавање „Жене у ИТ-у“ Karen Djoury, Principal Software Engineering Manager.


Студенткиње ће имати прилику да разговарају са запосленима, као и да се упознају са пројектима на којима се у Центру ради.


На овај начин се жели приближити свакодневна атмосфера у развојном центру једне од највећих глобалних технолошких компанија, која за студенткиње већ током студија може постати окружење за даљи професионални развој.

 

Развојни центар Microsofta у Србији у свом тиму има велики број жена које заједно са својим колегама раде на развоју светски признатих пројеката. Током претходне четири године „Женске приче о ИТ-у“ угостиле су више од 400 студенткиња, а неке од учесница претходних дружења наставиле су каријеру управо у развојном центру, где су добиле прилику да креирају технологије будућности.


Мајкрософт Развојни центар налази се у улици  Шпанских бораца 3/III, на Новом Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 март 2018 17:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани