Кућа Добрих Вести

Login

Кућа добрих вести

Кућа добрих вести

Веб сајт::

dualcicccccСрбија је међу водећим земљама у региону у тој области и препознаје значај које, увођења овог система образовања, има на раст привреде, оцењено је данас у Привредној комори Србији и истакнуто да је у нашој земљи 5.100 ученика укључено у дуални систем образовања, на конференцији "Дуално образовање - Искуства немачких компанија у Србији" која је одржана данас у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6).

Семинар младих “Build Yourself”

понедељак, 21 октобар 2019 14:46 Објављено у Млади

buildfdddddНајвећи семинар младих “Build Yourself” биће организован по пети пут у Београду.

bizlifeeeeeeТешко је да извучете „најбоље од дана“ када прве сате ујутру проводите у журби. Нико није срећан – ни ви, ни ваша деца, ни супруг/-а, ни ваше колеге – сви су они жртве. Постоји много окидача лошег расположења, али постоји и једна ствар која је заједничка свим расположењима – то су ваши избори.

 

Ово је вежба коју можете радити свако јутро – док кувате кафу, чај, облачите се. Док чекате да вода проври, поставите себи три питања:

 

За шта сам све захвалан/захвална данас?

 

Да, да, добар стари клише – захвалност. Веома је лако да прескочите овај корак и да вам се учини баналним када се осећате лоше. Лоша расположења ће се дешавати – хтели ви то или не. Ако изразите захвалност, „пребацићете се“ у то расположење. На тај начин почињете позитиван пут ка добром расположењу. Све што треба да урадите јесте да се сетите једне мале ствари због које осећате захвалност.

 

Kоме треба да се захвалим данас?

 

То што осећате захвалност може да вам побољша расположење. То не мора да буде ни нека важна особа нити велики гест. У питању су ситнице које вам поправе дан. Чак и сама помисао на то лепо што је неко за вас урадио може да вам измами осмех.

 

На шта треба да мислим данас?

 

Фокус захтева менталну енергију, тако да лоше расположење не долази у обзир. То на шта треба да помислите ујутру не мора бити ништа грандиозно. Ако се дешава нешто лепо током дана – састанак коме се радујете, могућност за нова познанства, радионица, пријатан ручак – немојте отказати колико год вам се чинило да имате важнијег посла. Од самог тренутка буђења размишљајте о томе да ћете данас радити нешто што волите и чему се радујете – то је једино битно.

 

Добро расположење има много већи утицај него што мислите. У сваком случају – ништа вас не кошта да пробате.

 

Извор: BIZlife

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија