Кућа Добрих Вести

Login

Београдски БИТЕФ 2018

Оцените овај чланак
(1 Глас)

svetljufzПедесет друго издање Битефа ће се одржати у Београду од 13. до 22. септембра 2018. године.

 

Термин одржавања је нешто ранији од оног на који смо навикли, али би програм фестивала могао бити један од атрактивнијих, поготово ако се има у виду чињеница да ћемо гледати остварења неких од омиљених уметника београдске публике.

 

Један од њих је свакако Жорис Лакост, који је већ гостовао у Београду пре две године и, помало неочекивано, оборио са ногу љубитеље позоришта. Његова представа Свита бр. 2 је наишла на веома позитивне критике, освојила специјалну награду жирија, али и награду публике 50. Битефа.

 

Ове године, Лакостова Свита бр. 3 ‘Европа’ ће свечано отворити 52. Битеф 14. септембра у Југословенском драмском позоришту. Због велике потражње за премијерним извођењем представе, Битеф тим је одлучио да обрадује своју највернију публику јос једним претпремијерним изводјењем, 13. септембра, када ће сви заинтересовани моћи да обезбеде улазнице по специјалним ценама.

 

 

И овога пута, у сарадњи са композитором Пјер Ивом Масеом, Лакост креира јединствену представу музичког позоришта, засновану на његовом истраживачком пројекту Енциклопедија речи, он-лајн архиви безбројних, сасвим разноврсних аудио-записа, у распону од политичких говора до случајних разговора на улици. По речима уметничког директора Битефа Ивана Меденице, композиција ове свите врло је једноставна, строга и транспарентна, готово класицистичка: на сцени се налазе само концертни клавир, пијаниста и двоје певача који изводе један, у основи, статични музички реситал састављен од 28 нумера, који се с временом кореографски разиграва, усложњава и онеобичава.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 16 август 2018 22:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија