Кућа Добрих Вести

Login

Представљамо најбољег едукатора у Србији

Оцените овај чланак
(6 гласова)

aleksapopovicccccУдружење „Живојин Мишић“ прогласило је десет најбољих едукатора у прошлој години.

Најбољи едукатори су учитељи и наставници основних и средњих школа који се својим изузетним радом и залагањем истичу.

 

Они су пре свега иноватори, мотиватори, они утичу на формирање и развој ученика и уче их како да буду грађани 21. века.

 

Кућа добрих вести ће кроз серијал представити сваког појединачно.

 

Наставник географије у Гимназији, ОШ “Светозар Марковић” и ОШ “Вук Караџић”, Краљево

 

Алекса Попадић има 11 година радног искуства у просвети и запослен је на одређено време у три школе.

 

Овај наставник радо учествује у свим активностима у школи. Неке покрец́е, неке подржава, у некима учествује. Сарадњу са колегама и размену искустава сматра значајним, јер му помажу да сагледа и унапреди сопствени рад. Осмислио је и реализовао велики број угледних часова и других активности. Као велики љубитељ нових технологија, уз помоц́ којих реализује неке часове, приближава се савременом начину живота и учења својих ученика. Са неким таквим часовима учествовао је на конкурсима „Дигитални час“, а награде које је освојио подстичу га да настави у том правцу. Од 2018. године укључен је у пројекат „2000 дигиталних учионица“.

 

Као учесник пројекта „Професионална оријентација у Србији“ водио је секцију за професионалну оријентацију, за ученике организовао сусрете са стручњацима и родитељима који су промовисали своја занимања. Са тимом колега осмислио је радионице о финансијској писмености током обележавања Светске недеље новца, што је Министарство просвете, науке и технолошког развоја препознало као пример добре праксе.

 

Алекса је наставник који целоживотно учење и усавршавање сматра веома важним. Године 2016. стекао је звање педагошког саветника.

 

Као наставник тренутно ради са око 180 ученика. Поносан је на постигнуц́а својих ученика на завршном испиту и такмичењима из географије на свим нивоима.

 

Дугогодишњи је члан Српског географског друштва у чијим издањима објављује стручне радове и Црвеног крста Србије са чијим огранком у Краљеву има одличну сарадњу.

 

Аутор и уредник је сајта о географији, школског сајта ОШ „Светозар Марковић“ а материјале које је креирао за наставу радо дели на свом електронском портфолију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 јануар 2019 14:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија