Кућа Добрих Вести

Login

Доситејеви дани

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dositejevidaniuuuuuЗадужбина „Доситеј Обрадовић“ ове године од 8. до 16. априла обележава Доситејеве дане.

 

„Доситејеви дани“ у априлу повезани су са штампањем првог значајнијег Доситејевог дела,“Живот и прикљученија“ и „Писма Харалампију“, које је његово програмско начело.

 

У славу новог дела, ширења просветитељства у Србији и стварања модерне српске државе чији је први министар просвете био Доситеј Обрадовић, предложени су ови дани и програми.

 

Ове године Задужбина „Доситеј Обрадовић“ ће „Доситејеве дане“ обележити посебним активностима.

 

Програм је разноврстан, па је ту и афористичко вече „Живот и сатира“, мала школа дигиталног маркетинга „Делфин – како пливати на друштвеним мрежама као и радионица баснописаца...

 

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ од свог оснивања пре 15 година обележава, посебним манифестацијама „Доситејеве дане“.

 

У почетку су се одвијали само као школски програм преко „Радионице баснописаца“ за млађе и литерарног конкурса за средњошколце „Идућ“ учи у векове гледа“.

 

У међувремену јавила се иницијатива да се дани посвећени Доситеју у већој мери формализују и прошири број учесника. У том смислу упућена је молба Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Министарству културе и информисања да се „Доситејеви дани“ уведу у школски програм.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 07 април 2019 21:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија