Кућа Добрих Вести

Login

Концертна турнеја студената ФМУ

Оцените овај чланак
(3 гласова)

fakultet-muzickih-umetnostiБЕОГРАД – Поред мноштва активности које су студенти Факултета музичке уметности (ФМУ) у Београду организовали, приредили су, заједно са Катедром за камерну музику, и концертну турнеју, која је почела данас и траје до 21. марта.

Свој програм изводиће највише у Београду, али и у Новом Саду и Крагујевцу, тако да ће сви љубитељи класичне музике наредних месец дана уживати у разноврсном програму.

 

Од свега по мало

 

На програму први је данас наступио “Клавирски дуо” Андреа Дер и Сања Луковац, из класе доц. Дејана Суботића, а гости су им били квартет удараљки у саставу Лазар Стојковић, Марија Јевтић, Ђорђе Стоиљковић и Невен Тили, класа доц. Срђана Палачковића. Концерт је одржан у задужбини Илије М. Коларца, а на програму су била дела Рахмањинова и Бернштајна.

Исти програм имаће прилике да чује и публика у Новом Саду у Синагоги 1. марта и у Крагујевцу у Гимназији 21. марта.

 

Огледало моје душе – клавирске импровизације

 

У оквиру концертне турнеје студенти ФМУ приредиће и вече клавирске импровизације под називом “Огледало моје душе”, затим солистички концерт Емилије Петковић, уз “Игор Лазић трио” – виолина, хорна и клавир, а програм ће употпунити и више предавања професора Факултета музичких уметности и многе друге активности.

Између осталог, најављено је предавање академика проф. др Владете Јеротића на тему “Болест Роберта Шумана” и то за 27. фебруар.
Ако сте љубитељи Шопена, Бетовена, Скарлатиа, Бељаковића, Рахмањинова или Бернштајна, студени Факултета музичке уметности позивају вас да посетите барем неки од концерата, који ће се одржавати у Дечијем кулрутном центру, Великој Сали СКЦ-а, Крагујевачкој гимназији, Народној Библиотеци Србије,  али и у просторијама ФМУ-а.

Улаз за све програме је бесплатан.

Детаљан програм можете видети на сајту ФМУ : fmu.bg.ac.rs

Извор: Кућа добрих вести


Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија