Кућа Добрих Вести

Login

Курс аргентинског танга – нова сезона 2015!

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tangoooooБЕОГРАД - Београдска Танго Асоцијација и Guarneriusвас позивају да упловите у магични свет танга и да се пријавите се за нову сезону танго курсева.

 

Нова сезона танго курсева почиње 2. фебруара 2015. године, а намењена је свим љубитељима и играчима танга, без обзира на плесно искуство, као и онима који тек улазе у диван свет аргентинског танга, најавио је Центар лепих уметности "Guarnerius".

 

Полазници ће бити распоређени у две групе- почетну и напредну, а теме курсева ће бити аргентински танго, милонга и танго валс.

 

Часови су осмишљени као тематске радионице, због озбиљнијег приступа и постепеног савлађивања форме, са циљем освешћивања покрета, музикалности и комуникације у тангу.

 

Часови ће се одржавати недељом, од 17 часова за почетну, односно од 19.30 за напредну групу.

 

Број полазника курсева је ограничен.

 

Београдска Танго Асоцијација већ више од десет година кроз своје бројне пројекте, фестивале и школу, популаризује танго културу на нашим просторима, а у Гуарнериусу традиционално организује танго вечери још од 2003. године.

 

Управо у „Guarneriusu“ је фебруара те године одржана прва милонга у Београду – танго плесно вече у којем учествују домаћи и инострани плесачи, музичари и љубитељи танга, са жељом размене искуства на плесном подијуму. Од тада је Гуарнериус постао центар окупљања танго плесача и љубитеља танго културе из читавог региона.

 

Од 2014. године, пријатељство и сарадња са тангеросима, проширени су на школу аргентинског танга, коју у „Guarneriusu“ води Драган Микић, један од оснивача Београдске Танго Асоцијације и Београдског интернационалног танго фестивала, и покретач школе танга у Београду, кроз коју је до сада прошло више од 1000 полазника.

 

Установу „Guarnerius“, Центар лепих уметности Јована Колунџије је 1996. године основао наш истакнути виолиниста, маестро Јован Колунџија, као прву приватну институцију културе у нашој земљи.

 

 

Центар лепих уметности „Guarnerius“ носи назив по чувеном градитељу виолина из Кремоне. На „Guarneriusovoj“ виолини из 1754. године, свира Јован Колунџија а фамилија „Guarnieri” је уступила право на коришћење породичног грба, који постаје заштитни знак установе.

 

Додатне информације можете добити путем телефона 063 324 354 или мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено уторак, 30 децембар 2014 10:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија