Кућа Добрих Вести

Login

Конкурси Министарства културе и информисања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

minnnnnnnБЕОГРАД - Министарство културе и информисања расписало је конкурсе за финансирање или суфинансирање пројеката за 2015. годину областима: културно наслеђе, савремено стваралаштво, јавно информисање и међународна сарадња.


Kонкурси за финансирање или суфинансирање пројеката у областима културног наслеђа, савременог стваралаштва и јавног информисања отворени су до 3. марта 2015. године.

 

Министарство је расписало конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2015. години за који је намењено 121 милиона динара.

 

 

Расписан и је и конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања особа са инвалидитетом у 2015. години за који су намења средства у износу од осам милиона динара.

 

 

Право учешћа на конкурсу имају издавачи медија чији су медији уписани у Регистар медија, односно Регистар јавних гласила у Агенцији за привредне регистре, као и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја и који приложе доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија.

 

 

Право учешћа немају издавачи који се финансирају из јавних прихода. Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80 одсто вредности пројекта, а максимални износ који се одобрава по пројекту је 7,5 милиона динара.

 

Министарство је расписало и конкурс за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним и научним скуповима, као и унапређивање професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања чија је вредност 24 милиона динара.

 

 

Објављен је и конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања припадника српског народа у земљама региона у 2015. за који је намењено 18 милиона динара.

 

 

Такође је објављен конкурс за суфинансирање пројеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП Косово и Метохија вредан пет милиона динара.

 

 

Министарство је расписало и конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на језицима националних мањина у 2015. години за који је намењено 30 милиона динара.

 

 

За преостала два конкурса рок за доставу документације је 31. март 2015. године.

 

Реч је о конкурсу за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству и конкурсу за област међународне сарадње отворени до 31.марта 2015. године, објавило је Министарство културе и информисања.


Детаљнији услови конкурса и детаљне информације доступни су OВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 фебруар 2015 22:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија