Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс „Аrt & Science“ за уметнике отворен до 9. фебруара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

artБЕОГРАД - Победници конкурса, који је за све заинтересоване уметнике отворен до 9. фебруара, добијају 3.000 евра за реализацију пројекта и боравак у Чилеу и Аустрији.


Конкурс у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке, чији координатор је Арс Електроника из Линца, а Центар за промоцију науке један од партнера, отворен је за све заинтересоване уметнике до 9. фебруара.


Овај пројекат, који спаја науку и уметност, доноси изузетне награде уметницима чији радови буду изабрани: два првонаграђена пројекта добијају једномесечну резиденцију и менторски рад с научницима у Јужној европској опсерваторији (ЕСО), која се налази на планинским венцима Чилеа у Јужној Америци и представља један од најзначајнијих астрономских центара наше планете. Пројекти се затим реализују у оквиру „FutureLab“ лабораторије Арс електронике, пре него што се премијерно прикажу на Арс електроника фестивалу у Линцу, почетком септембра 2015.


Центар за промоцију науке ће на националном нивоу реализовати два пројекта: реализација пројекта на националном нивоу укључује ауторску накнаду за аутора у износу од 1000 евра и трошкове продукције рада (2000 евра по раду). Уметници ће, такође, имати директну сарадњу са научником који ће бити ангажован као ментор током реализације радова.


Овај пројекат финансиран је кроз програм Креативна Европа Европске комисије, а његов циљ је спој савремених научних открића и актуелних пракси у домену дигиталне уметности – интерактивна уметност, дигитална музика и звук, дигитални дизајн, дигиталне архитектонске инсталације, компјутерске анимације, филм, фотографија и визуелни ефекти, дигиталне заједнице и друштвене мреже, хибридна уметност, перформанси и кореографије.


Све додатне информације о пројекту и условима конкурса истражите ОВДЕ.


Процес регистрације уметника одвија се директно преко пројектне странице на сајту Арс електронике, на ОВОЈ адреси. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 фебруар 2015 23:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија