Кућа Добрих Вести

Login

Како унапредити положај Рома?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

romiiiiiiiБЕОГРАД - Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије и Стална конференција ромских удружења грађана (СКРУГ) – Лига Рома у сарадњи са Фондацијом за отворено друшто из Београда организују Конференцију ,,У сусрет новој Стратегији за унапређивање положаја Рома“ са циљем да се заједнички  приступи и укаже на смернице за пружање релевантних основа за израду нове Стратегије за унапређивање положаја Рома.

 

 

Учесницима на конференцији обратиће се директор Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, председник Савета за унапређивање положаја Рома Ненад Иванишевић, заменик директора Канцеларије за људска и мањинска права Драгољуб Ацковић, председник Националног савета ромске националне мањине Витомир Михајловић, извршна директорка Фонда за отворено друштво Јадранка Јелинчић и председник Сталне конференције ромских удружења грађана - Лига Рома Осман Балић.

 

 

На конференцији ће бити представљене Полазна студија за израду Стратегије за инклузију Рома у Србији усаглашене са Стратегијом Европа 2020, извештај о имплементацији Оперативних закључака Семинара о социјалном укључивању Рома и Ромкиња у РС, аргументи за другу Декада Рома, регионална сарадња и координација Ромских стратегија у југоисточној Европи, такође ће бити  представљени проблеми сиромаштва из перспективе људског развоја, друштвени и културни потенцијал Рома и културна политика као инструмент социјалне инклузије Рома.

 

Учесници догађаја биће представници државних органа и институција, јединица локалне самоуправе, међународних организација, независних тела, као и представници организација цивилног друштва.

 

Конференција  ће се одржати  у понедељак, 9. фебруара 2015. године у 10:00 часова у Клубу посланика  (Толстојева 2, Београд).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 фебруар 2015 22:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија