Кућа Добрих Вести

Login

Весели и опуштени фестивал на Калимегдану

Оцените овај чланак
(2 гласова)

slikaaaaaaБЕОГРАД - Асоцијација Београдски Манифест и ЈП Београдска тврђава, од 22. до 24. маја 2015. године организују и представљају први „Београдски манифест“, велики фестивал манифестација, дегустација и дестинација на Калемегдану.

 

Сви организатори туристички атрактивних догађања позвани су да се пријаве и представе у некој од 20 програмских целина, осмишљених тако да се посетиоцима што верније пренесе права атмосфера и културне вредности манифестација и фестивала из Србије и региона.

 

Током три дана трајања сајма, посетиоци и учесници ће у сваком кутку Калемегданске тврђаве моћи да уживају у опуштеној и веселој атмосфери. Позориште ван куће, биоскоп на отвореном, музичко - сценски програми и многобројни занимљиви пратећи садржаји шириће са позорница позитивну енергију.

 

Свет добре хране, је простор осмишљен за све оне који желе да се покажу у припремању аутентичне хране са ових простора и промовишу манифестације на тему гастрономије. Због великог интересовања, ова сајамска целина биће организована на две локације, у Горњем и Доњем граду. Посетиоци ће имати прилику да по повољним ценама уживају у традиционалној храни коју ће на лицу места припремати мајстори кувања, шампиони у својим категоријама.

 

Вински град угостиће манифестације на којима се слави берба и наздравља у част грожђа и вина, док ће у непосредној близини, винарије представити своје поизводе свима који воле вино. Воћна долина, заједно са пикник зоном, савршено су место да се прикаже и дегустира све што нам је природа дала.

 

Фестивал балона

 

“Београдски Манифест” по свом концепту, разноврсности и ексклузивној локацији одржавања јединствени је догађај у региону. Поред садржаја којим се представљају најбоље манифестације и дестинације из Србије и окружења, организатори су сајам обогатили светским атракцијама као што су Фестивал балона и Фестивал ватромета. Дневни и вечерњи музички програм сајма биће организован на више бина, у Горњем и Доњем граду. Радно време сајма је од 11 до 23 сата, сва три дана трајања.

 

По лепом времену, преко викенда, на Каламегданској тврђави сваки дан ужива више од 20.000 људи. Процена је да ће атрактивни садржај, јединствена локација и термин одржавања, праћени промотивном кампањом на Београдски Манифест привући више од 100.000 посетилаца.

 

Пратећи светске тенденције и интересовања туриста са једне стране, и свих који би да представе своје фестивале, манифестације или дестинације са друге стране, термин за одржавање Београдског Манифеста одабран је управо пред почетак сезоне, односно период када туристи планирају шта би могли да обиђу или где да отпутују.

 

Први Београдски Манифест са креативним концептом представљања дестинација одржава се у идеалном термину, крајем маја, а осмишљен је да својим јединственим садржајима доминира туристичком понудом главног града...

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 мај 2015 21:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија