Кућа Добрих Вести

Login

Чији је најлепши балкон?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zeleniБЕОГРАД - Комисија за спровођење Aкције „За зеленији Београд” на Звездари организовала је свечано проглашење најлепших зелених површина на територији општине Звездара.


Награде и захвалнице уручио је заменик председника ГО Звездара Зоран Вулетић који је захвалио свим учесницима Акције са Звездаре на показаној жељи и уложеном труду да место на коме живе или бораве буде уређено и оплемењено биљкама. Он је рекао да је ова акција у склопу опште бриге Општине о животној средини и да овакве акције наилазе на добар одзив грађана. Награде које Општина даје најбоље су симболичне, али је то показатељ да је неко приметио да они воде бригу о свом окружењу за које се труде да буде што урбаније и лепше.


Најбољи у својим категоријама такмичења, као и добитници специјалних награда награђени су цветним аранжманима, енциклопедијама „Како гајити све и свашта” и захвалницама, а остали такмичари само захвалницама.


Награде су добили:


За најлепшу зелену површину око стамбеног објекта (блоковско зеленило) изабрана је површина око стамбеног блока у Улици 16. октобра 28-38 коју је пријавила Вера Филипчевић.


За најлепшу зелену површину испред пословног објекта изабрана је површина испред играонице „Дечија кућица” у Улици Друговачка 15а коју је пријавио Миленко Ђикановић.


За најлепши балкон окренут према улици изабран је балкон који су пријавили Миодраг Косјерина и Страхиња Тадић, а који се налази на трећем спрату зграде која се води на адреси Булевар краља Александра 316.


За најлепше уређено школско двориште изабрано је двориште Основне школе „Вељко Дугошевић”, у улици Милана Ракића
За најлепше уређено двориште предшколске установе изабрано је двориште Дечјег центра „Звездани гај” Предшколске установе „Звездара”, улица Вељка Дугошевића 48.


Зоран Вулетић је уручио и две специјалне награде које су, према мишљењу чланова Комисије за реализацију Акције, добили они чије зелене површине нису потпадале под наведене категорије:


Специјална награда додељена је за уређење зелених површина у дворишту Цркве Светог пророка Илије у Миријеву, Витезова Карађорђеве звезде 61.


Специјална награда додељена је за уређење дворишта око приватне куће Илеане Радуловић, у улици Митков кладенац 4л.
Победници по категоријама са Звездаре учествоваће у наставку Акције коју на нивоу града Београда реализује ЈКП „Зеленило Београд”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 јул 2015 20:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија