Кућа Добрих Вести

Login

“Дани Бразила” у Новом Саду и Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

braziiiiiБЕОГРАД - Међународни, шести по реду фестивал „Дани Бразила – новосадски самба карневал” биће одржани од 14. до 16. августа на најатрактивнијим новосадским локацијама: Петроварадинској тврђави, купалишту “Штранд”, шеталишту кеј и Тргу слободе.


Традиционално, у оквиру фестивала „Дани Бразила” реализоваће се бројне радионице, музичкипрограми, књижевне вечери, журке и незаборавна карневалска поворка за све који ово лето желе да проведу активно – уз музику, плес, спорт и забаву!


У духу бразилске културе, за посетиоце су припремљене радионице самба плеса, самба удараљки и капуере које ће водити врхунски перкусионисти, плесачи и капуеристи из целог света. 

 

Пријаве за радионице отворене су до почетка Фестивала а врше се путем званичног сајта www.danibrazila.org  где заинтересовани могу добити више информација и резервисати своје место у кампу. Богат музички програм и карневалска поворка, као главно обележје овог Фестивала, и ове године никога неће оставити равнодушним. 

 Фестивал и карневал затвориће перкусионистички састав "Bloco X” који чине најбољи самбисти Европе и у чијим ће ритмовима и енергији моћи посетиоци да уживају. 

 

Фестивалске чаролије и у Београду


Део програма овогодишњег фестивала "Дани Бразила - новосадски самба карневал" биће одржан на Броду Театар од 11. до 15. августа и обухватиће пројекције филмова, промоције књига, концерте, наступе капуериста, самба перкусиониста и самба плесачица.


Заинтересовани ће моћи да погледају документарни филм “Пјер Верже. Гласник између два света" Луиза Буарке де Оланда, затим "Блинднеш" Фернанда Меирелеса и "A Dog's Will" Guela Areasa, док ће љубитељи књижевности бити у прилици да чују више о путопису "Бразил - земља будућности" Штефана Цвајга у издању Службеног гласника.


Посетиоци ће имати прилику да се опробају у свирању самба перкусија са шест најбољих перкусиониста Европе, плешу самбу са кубанцем Jorgeom Luisom Garmendiom - Titom, као и да вежбају капуеру са мештреом Торнеиром који долази из Француске школе капуере, једне од најбољих у Европи.


Овогодишње "Дане Бразила - новосадски самба карневал" подржали су амбасада Бразила у Београду, Покрајински секретаријат за културу и информисање, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Град Нови Сад - управа за културу и Туристичка организација Новог Сада .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 август 2015 19:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија