A+ A A-

Волонтерски сервис Звездаре обележава пети рођендан

Оцените овај чланак
(1 Глас)

volonteri13435БЕОГРАД - Пети рођендан Волонтерског сервиса биће обележен радно и свечано уз присуство волонтера, корисника, пријатеља, сарадника, представника Општине Звездара, као и ученика и професора звездарских средњих школа.

 

Свечани догађај планиран је за данас, са почетком у 12 часова, најавила је општина Звездара.

 

Петогодишњи успешан рад биће обележен и свечано уз поздравне речи председника Општине Едипа Шерифова, рођенданску торту и пригодан програм.

 

Биће представљени резултати у 2015-тој години који су више него импонзантни.

 

Пружено је укупно 2422 услуга, од тога 1799 у кућним условима, 9 едукација, 183 индивидуалних савета и психо-социјалне подршке у просторијама ВСЗ (саветовалиште, радионице) и 231 радионица.

 

Реализовано је укупно 5626.5 волонтерских сати, од тога 3531 у кућним условима корисника, 229.50 у Саветовалишту, 756.50 у програмским активностима и радионицама и 1109.50 сати као волонтерска подршка канцеларији Волонтерског сервиса. 

 

У 2015. години на евиденцији Волонтерског сервиса било је укупно 52 волонтера/ки са којима је ГО Звездара потписала уговор о волонтирању и укупно преко 600 корисника/ца, од чега 57 у кућним условима.


Чланице националне мреже „Хуманас“ су крајем децембра 2015. године одлучиле да Волонтерски сервис Звездаре постане стални члан ове националне асоцијације за унапређење положаја старијих развијањем мреже помоћи и подршке.


Тим за волонтерску подршку грађанима Звездаре у 2015. је донео 10 одлука о почетку или престанку пружања или коришћења волонтерских услуга.

 

Присутни ће се подсетити и друигх успеха током петогодишњег рада као што су:

 

-  Мај 2015. - на 2. Сајму за треће доба ВСЗ добио Повељу о статусу „Пријатељ здравља старијих“.


- презентација рада и „Отворена врата“ Волонтерског сервиса Звездаре на Чукарици - непосредно и на најбољи начин развијање идеје волонтирања и преноси своје искуство и знање у волонтирању.


- „Основне обуке за организаторе волонтерских активности“ који је Р. Урошевић, координаторка Сервиса, акредитовала као стандардизоване активности у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


- „Бонтон старења или деманти о старењу" представљена у Народној скупштини.


- Национална награда НАЛЕД-а и РТС-а „Шампиони локалног развоја“ за пројекат Волонтерски сервис Звездаре у категорији Сервиса грађана за 2013/2014.годину

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 фебруар 2016 20:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани